Pakistan'daki okul baskını

Peşaver'deki okul baskınında yaşamını yitirenler için BM önünde anma töreni düzenlendi

Pakistan'daki okul baskını
Pakistan'daki okul baskını
GİRİŞ 18.12.2014 21:07 GÜNCELLEME 18.12.2014 21:07

Pakistan'ın Peşaver kentinde önceki gün yaşanan okul baskınında yaşamını yitiren 132'si çocuk 148 kişi için Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi önünde anma töreni düzenlendi.

New York polis teşkilatındaki Güney Asya kökenli polis memurlarının yardım kuruluşu Desi Society tarafından organize edilen ve Türk toplumundan temsilcilerin de katıldığı törende, ölen çocukların isimleri okundu ve yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Törenin ardından AA muhabirine konuşan Pakistan'ın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Sahibzade Khan, saldırıyı düzenleyenlerin tek ideolojisinin nefret olduğunu söyledi.

Peşaver kentinden dün orduya ait bir okula düzenlenen baskında öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 148 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı Pakistan Talibanı (TTP) üstlendi.

Pakistan'ın teröre karşı mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Khan, Türkiye'ye verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

"Yaşanan katliam nedeniyle ülke genelinde bir günlük yas ilan eden kardeş Türkiye'ye minnettarız," diyen Khan, Türk halkının Pakistan'ın yanında olduğunu bildiklerini belirtti.

New York Emniyet Müdürlüğünde toplum koordinatörü olarak görev yapan Erhan Yıldırım ise, terörü lanetlediklerini ifade etti.

Yıldırım, Peşaver'de yaşanan trajedinin bir daha yaşanmaması için dualarla katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim