"Doğal Kararlılık" operasyonları

Çok uluslu askeri gücün komutanı Korgeneral Terry, IŞİD'e karşı mücadelenin en az 3 yıl sürebileceğini söyledi

"Doğal Kararlılık" operasyonları
"Doğal Kararlılık" operasyonları
GİRİŞ 18.12.2014 21:30 GÜNCELLEME 18.12.2014 21:30

IŞİD ile mücadele için çok uluslu askeri güçlerden oluşan Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Operasyonları (CJTF-OIR) Komutanı Korgeneral James Terry, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelenin en az 3 yıl sürebileceğini söyledi.

Pentagon'da gazetecilere brifing veren Terry, bir gazetecinin, "Misyonunuzun IŞİD'e karşı mücadelede kırılma anına ne zaman ulaşabileceğini düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, operasyonların sadece 4 ay önce başladığını ve sabırlı olunması gerektiğini belirtti. IŞİD'in coğrafi açıdan genişleme ve taarruz kabiliyetini durdurmada önemli ilerlemeler kaydettiklerini ifade eden Terry, "Sanırım en az 3 yıllık bir süreden bahsediyoruz" dedi.

Terry, "Benim değerlendirmem, IŞİD'in durdurularak savunmaya geçmek durumunda bırakıldığı ve şu anda elinde bulundurduklarını korumaya çalıştığı yönünde. Şu anda haberleşmede, malzeme tedarikinde zorluklar yaşıyorlar" dedi.

IŞİD'e karşı mücadelede özellikle Irak'taki güvenlik güçlerinin kapasitelerinin güçlendirilmesinin önemli olduğunu dile getiren Terry, eğitim ve danışmanlık faaliyetinde bulunmak üzere Irak'a gitmesi planlanan ilave 1500 Amerikan askerinin birkaç hafta içerisinde bu ülkeye konuşlanmaya başlayacağını bildirdi.

IŞİD'e karşı 11 yeni hava saldırısı

Öte yandan, ABD ve koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye'deki IŞİD militanlarına karşı bugün toplam 11 yeni hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamaya göre, ABD ve partner ülkelere ait askeri güçler, IŞİD'e karşı Suriye'de 6, Irak'ta da 5 hava saldırısı yürüttü.

Suriye'deki hava saldırılarının Kobani yakınlarında düzenlendiği, Irak'ta da Tel Afer ve Musul'da ikişer, Ramadi'de de bir hava saldırısının yürütüldüğü bilgisi verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje