Köy sakinleri, taş ocağına karşı imza kampanyası başlattı

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Akkaya köyü sakinleri, üretimi arttırmak isteyen taş ocağına karşı imza topluyor

Köy sakinleri, taş ocağına karşı imza kampanyası başlattı
Köy sakinleri, taş ocağına karşı imza kampanyası başlattı
GİRİŞ 19.12.2014 09:58 GÜNCELLEME 19.12.2014 09:58

Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Akkaya köyünün sakinleri, üretimin attırılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığına başvurulan taş ocağına karşı imza kampanyası başlattı.

Köydeki ilköğretim okulunda bir araya gelen köy sakinleri adına konuşan köy muhtarı Refah Kocak, taş ocağında patlatılan dinamitlerin 3,6 şiddetinde deprem etkisi yarattığını öne sürdü.

Su kaynaklarının yok edilmesinin gelecek nesilleri ve canlıların yaşamını tüketeceğine dikkati çeken Kocak, "Toz ve duman aşırı derecede hava kirliliğine sebep verecektir. Bu ve buna benzer birçok zararı olduğu için biz bu taş ocağının üretim alanının artırılmasına karşı çıkıyoruz. Bu yönde imza kampanyası başlattık" diye konuştu.

Kocak, ocağı işleten firmanın üretimi arttırmak istediğini belirterek, bunun en az 200 dönüm ormanlık arazideki ağaçların katledilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Üretimi arttırma kararına karşı çıktıklarını kaydeden Kocak, şunları dile getirdi:

"Taş ocağının kırma, eleme, yıkama tesisi kapasitesini arttırma faaliyetlerinin durdurulması ve yeni izinler verilmemesini arzu ediyoruz. Toz ve duman aşırı derecede hava kirliliğine sebep verecektir. Bu ve buna benzer birçok zararı olduğu için taş ocağının üretim alanının arttırılmasına karşı çıkıyoruz. Bu yönde imza kampanyası başlattık. Açılmaması için köy vatandaşlarımız olarak imza kampanyası başlattık. Bizim burada bu taş ocağının açılmasını kimse istemiyor. Biz zaten bu bölgede alternatif gelir kaynakları arayışı içindeyiz.

Sahile yakın oluşumuz, ulaşım rahatlığı ,deniz ,doğa ve ormanlarla iç içe olması avantajını kullanarak turizme yönelmek istiyoruz."

Toplantıya katılan firma sahipleri ve bakanlık yetkilileri de köy sakinlerinin isteklerini dinledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri