Minik Hakan'ın son umudu ilik nakli

Deniz'de Mustafa Altun (37) ile Asiye Altun (36) çiftinin lösemi hastası oğlu 8 yaşındaki Hakan Altun için ümitler ilik nakline bağlandı.

GİRİŞ 19.12.2014 11:00 GÜNCELLEME 19.12.2014 11:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kendi ilikleri uyumsuz çıktığı için öneri üzerine çocuk yapan ancak umduklarını bulamayan aile, Almanya'dan gelen iyi haberler üzerine havalara uçtu. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılacak naklin başarılı geçmesi ve uzun bir tedavi sonrası Hakan'ın sağlığına kavuşacağı kaydedildi.

Muratdede Mahallesi'nde oturan Mustafa Altun ile Asiye Altun'un Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 2'inci Sınıf öğrencisi oğlu 8 yaşındaki Hakan Altun, 10 ay önce parkta oynarken aniden fenalaşarak bayıldı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan minik Hakan'ın yapılan testlerde ileri derecede lösemi hastası olduğu ortaya çıktı. 10 aydır hastanedeki yatağına mahkum olan Minik Hakan, bu süreçte aralıklarla kemotarepi görmeye başladı. Minik Hakan'ın anne, baba ve kardeşinin örnekleri uygun çıkmayınca doktorlar Altun çiftine, bebek önerisinde bulunuldu. Hamile kalan kısa bir süre önce üçüncü çocuğunu dünyaya getiren Asiye Altun ve eşi, Murat ismini verdikleri bebeğin iliğinin ağabeyine uymaması üzerine tekrar yıkıldı.

İYİ HABER ALMANYA'DAN

Umutsuzluğa kapılan aileye mutlu haber Almanya İlik Bankası'ndan geldi. Yapılan testlerde bir donörün iliğinin minik Hakan'a uyduğu ortaya çıktı. Sağlık durumu her geçen gün kötüye giden minik Hakan'a, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması üzerine Ocak'ta ilik nakli yapılacağı belirtildi. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılacak ilik nakli başarılı geçerse, uzun bir tedavi süreci sonrası Hakan'ın sağlığına kavuşacağı kaydedildi.

AİLE UMUTLA NAKLİ BEKLİYOR

Son umutlarının ilik nakli olduğunu belirten baba Mustafa Altun, Oğlumdaki hastalık ortaya çıkınca yeni doğacak bir kardeş bebeğin iliğinin uyabileceğini öğrendik. 18 gün önce doğan bebeğimizin de iliği uymayınca adeta yıkıldık. Ama mutlu haber Almanya'da ilik bankasından geldi. Ocak ayında yapılacak olan ilik nakliyle oğlumuzun sağlığına kavuşmasını umut ediyoruz dedi. Hastane odasında oğlunun başından ayrılamayan hem Hakan'a hem de yeni doğan bebeğine bakan anne Asiye Altun, Çok sıkıntılı bir süreç geçirdim. Stres nedeniyle bebeğimi 35 haftalık erken doğumla dünyaya getirdim. Çok umutlanmıştık ama olmadı. Bebeğimin iliği ağabeyine uymadı. Şimdi Almanya'dan iliği uyan donörden alınacak iliğin oğluma nakli kaldı. İyi olacak diye umut ediyoruz. Oğlumun ilik naklinden başka seçeneği yok. Kurtulması mümkün değil, riski var. Sonunda iyi olmasını umutla bekliyoruz diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • B. K. 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şafii ismi ile şifa versin inşaallah.
    Cevapla
  • ata 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu mübarek cuma saatinde inşaAllah Yüce Rabbim şifa versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?