Askeri yasak ve güvenlik bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik

Kamu ve özel kuruluşlara ait stratejik değeri haiz her türlü yer ve tesislerin dış sınırlarından itibaren en fazla 400 metre, nükleer tesisler ve eklentilerinin dış sınırlarından itibaren en fazla bir kilometreye kadar geçen noktaların birleştirilmesiyle tespit edilen alanlar, özel güvenlik alanları olarak açıklandı.

Askeri yasak ve güvenlik bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik
Askeri yasak ve güvenlik bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik
GİRİŞ 19.12.2014 11:16 GÜNCELLEME 19.12.2014 11:16

Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Buna göre, kamu ve özel kuruluşlara ait stratejik değeri haiz her türlü yer ve tesislerin dış sınırlarından itibaren en fazla 400 metre, nükleer tesisler ve eklentilerinin dış sınırlarından itibaren en fazla bir kilometreye kadar geçen noktaların birleştirilmesiyle tespit edilen alanlar, özel güvenlik alanları olarak kaydedildi.

Her türlü hava aracının uçması yasak

Nükleer santraller üzerinde tesis edilen ikinci derece hava askeri yasak bölgelerde Türk uyruklu kişilerin kullanımındaki her türlü hava araçlarının uçması veya altındaki mahallere inmesinin yasaklandığı yönetmeliğe eklendi.

Mülki amirler, il sınırları içerisinde bulunan tesislerden, etrafında özel güvenlik bölgesi kurulması zorunlu olanları, valilik bünyesinde oluşturulan özel güvenlik bölgesi değerlendirme komisyonundan yararlanarak, belirleyecek.

Deniz sınırı

Nükleer tesisler ve eklentilerinin etrafında kurulacak özel güvenlik bölgesinin deniz sınırı, kara sınırının sahilde bittiği noktadan itibaren deniz yönünde en az 100 metre, en çok 2 deniz mili uzaklığın birleştirilmesi olarak tespit edildi.

Bu alanlara tesiste görevli olanlar ile valilikçe izin verilenler dışındakiler giremeyecek. Özel güvenlik bölgelerinin güvenliğinin sağlanması için alınacak tedbirler de kaydedildi.

Askeri güvenlik bölgelerindeki kamulaştırılmayan malların yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilere satılamayacağı, devredilemeyeceği ve kiralanamayacağı da kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında