Suriye'deki iç savaş

İslami Cephe komutanlarından Rami Cemal: "Şam yönetiminin, Halep'in kuzeyindeki birliklerine takviye güç ve mühimmat göndermesini engellemek için havaalanlarını grad füzeleriyle vurduk"

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş
GİRİŞ 19.12.2014 12:05 GÜNCELLEME 19.12.2014 12:05

Suriye'deki silahlı muhalif gruplardan İslami Cephe, Esed yönetiminin, Halep'teki birliklerine takviye güç ve mühimmat göndermesini engellemeye çalışıyor.

İslami Cephe komutanlarından Rami Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şam yönetiminin Halep'in kuzeyindeki birliklerine takviye güç ve mühimmat göndermesini engellemek için havaalanlarını grad füzeleriyle vurduk" dedi.

Neyrab ve askeri amaçla kullanılan Uluslararası Halep Havaalanı'nda bulunan Esed güçlerine, kendi imkanlarıyla yaptıkları füzelerle saldırdıklarını belirterek, "Neyrab Askeri Havaalanı ile Halep Uluslararası Havaalanı'nda rejime destek için gelen çok sayıda İran, Afgan ve Hizbullah milisini etkisiz hale getirdik. Havaalanlarına fırlattığımız füzeler hedeflerini imha etti" şeklinde konuştu.

Havaalanları ve çevresinde Suriye ordusuna ait birçok tesisi de imha ettiklerini ifade eden Cemal, "Esed rejiminin kuzeydeki birliklerine giden tüm yollarını ağır silahlarla saldırarak kesiyoruz. Rejim son dönemlerde karadan ulaşamadığı bölgelere havadan yardım gönderiyor" ifadelerini kullandı.

Suriye ordusuna ait savaş uçakları ve helikopterlerin de silahlı muhaliflerin bulunduğu bölgeleri "varil ve vakum bombalarıyla" vurduğunu dile getiren Cemal, rejim güçlerinin Halep'in kuzeyindeki Ardu'l Melah bölgesinde ilerleyemediğini ve birçok noktadan geri çekildiğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor