Hollanda’da hükümet krizi şimdilik aşıldı

Hükümet ortakları senatodan dönen yasa tasarısını değiştirerek yeniden meclise sunacak

Hollanda’da hükümet krizi şimdilik aşıldı
Hollanda’da hükümet krizi şimdilik aşıldı
GİRİŞ 19.12.2014 13:16 GÜNCELLEME 19.12.2014 13:16

Hollanda’da, Liberal Partili (VVD) Sağlık Bakanı’nın tasarruf tedbirleri kapsamında hazırladığı yasa tasarısının senatoda koalisyon ortağı İşçi Partisi'nin (PvdA) üyesi senatörlerin oylarıyla reddedilmesi üzerine başlayan hükümet krizi şimdilik aşıldı.

Koalisyon ortakları, hükümetin düşme tehlikesini doğuran söz konusu tasarının değiştirilerek yeniden meclise gönderilmesi konusunda anlaştı. Meclise gelecek hafta salı günü sunulması beklenen tasarı burada kabul edildikten sonra onay için yeniden senatoya gönderilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı, iki yıl içinde 1 milyar avroluk tasarruf sağlaması beklenen ve hastaların doktor seçme haklarını sigorta şirketlerine devrini içeren yasa tasarısının senatodan dönmesi, hükümet ortakları arasında derin bir krize yol açmıştı.

Krizi aşmak için iki gündür yoğun çaba harcayan Liberal Partili Başbakan Mark Rutte, bu nedenle Brüksel’de yapılan AB Liderler Zirvesi’ne katılmamıştı.

Senatoda yeterli çoğunluğa sahip olamayan hükümet ortakları, bazı muhalefet partileriyle anlaşarak yasaları bu yolla geçiriyor. Bu yüzden koalisyon ortaklarının 26 Mayıs 2015'de yapılacak senato seçimde elde edeceği sandalye sayısı hükümetin geleceği açısından büyük önem taşıyacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'