ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Sırbistan'da

Amerikalı heyet, Sırbistan Meclisi yetkilileri ile görüştü

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Sırbistan'da
ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Sırbistan'da
GİRİŞ 19.12.2014 13:56 GÜNCELLEME 19.12.2014 13:56

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi üyeleri, Sırbistan'daki temasları çerçevesinde Meclis yetkilileriyle görüştü.

Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi Başkanı Bob Goodlatte'ın başkanlık ettiği heyet, Sırbistan Meclisi Başkan Yardımcısı İgor Beçiç ile bir araya geldi.

Görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, Sırbistan yetkilileri ile vatandaş özgürlükleri ve hukukun üstünlüğü gibi konuların ele alındığı bildirildi.

Sırbistan'ın vatandaşlarının kişisel özgürlüklerini güçlendirmek için gösterdiği çabalardan övgüyle bahseden Bob Goodlatte, "Hukukun üstünlüğü prensibi, Sırbistan'ın geleceği, ekonomisi ve ABD ile olan ilişkileri açısından büyük önem taşıyor. Temaslarımız kapsamında ayrıca, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ve diğer hükümet temsilcileri ile bir araya gelerek, insan kaçakçılığı ve bilişim suçları hakkında fikir alışverişinde bulunduk" diye konuştu.

Goodlatte, ABD'nin Sırbistan'la işbirliğini geliştirmek istediğini ve bu kapsamda ABD Temsilciler Meclisi ile Sırbistan Meclisi arasında dostluk gruplarının kurulduğunu kaydetti.

Sırbistan Meclisi Başkan Yardımcısı İgor Beçiç de, iki ülke arasında parlamentolararası işbirliğinin ve ikili ilişkilerin geliştirilebileceğini ifade etti. ABD'li yetkililere Sırbistan'ın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine destek verdikleri için teşekkür eden Beçiç, Sırbistan'da kaydedilen ilerlemenin fark edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin bugün, Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç ile görüşmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma