Dumanlı serbest bırakıldı, Karaca tutuklandı

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için karar verildi. Dumanlı serbest bırakılırken Karaca tutuklandı.

Dumanlı serbest bırakıldı,  Karaca tutuklandı
Dumanlı serbest bırakıldı, Karaca tutuklandı
GİRİŞ 19.12.2014 14:01 GÜNCELLEME 19.12.2014 18:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hakim, Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyarak serbest bırakırken, Samanyolu Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca, Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçarslan ise tutuklandı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen diğer 8 kişi de serbest bırakıldı.

HİDAYET KARACA VE TUTUKLANAN 3 KİŞİ SİLİVRİ'YE GÖTÜRÜLDÜ

Tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Silivri Cezaevi'ne getirildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan polis aracıyla çıkan Hidayet Karaca, güzergah boyunca kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına el salladı. Karaca'yı taşıyan polis aracı, saat 17.00 itibariyle Silivri Cezaevi'ne giriş yaptı.

Dumanlı ve Karaca mahkeme salonunda bu pozu verdi;

İşte

Ekrem Dumanlı'nın ilk açıklamasından notlar:

Bir gazete binasına baskın düzenlediler. Bir gazetenin televizyonun genel yayın yönetmenini gözaltına aldılar. Algı operasyonunun hedefi belliydi. Kendi ayıplarını gizlemek için amaçları belliydi. Türkiye büyük yara aldı arkadaşlar. İnanın gözaltına alındığıma üzülmedim, basın özgürlüğüne bu kadar tahammülsüz gaddarane saldırı elbette herkesi üzdü. Ama beni ülkem adına daha da üzdü. Bizi dünyaya rezil etmek isteyenler suç isnat edilecek bir yıldır yaptıkları çalışma ortaya çıktı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ DİYENLERE AYNIYLA İADE EDİYORUM"

- Terör örgütü ile haşa bu iddiayı tarih huzurunda sahiplerine iade ediyorum. Bana terör örgütü üyesi diyenlere aynıyla iade ediyorum. Zaman gazetesine terör yayını diyene aynıyla iade ediyorum. Allah'tan korkun, 30 senedir yayın yapan gazeteye iftira ederken Allah'tan korkun. 20 yıldır gazetecilik yapan açıkta yaşayan benim gibi bir insana meslektaşlarıma arkadaşlarıma terör örgütü ile ilişkilendiren gazeteci, siyasi ister kral olsun aynıyla iade ediyoruz.

- 4 gün boyunca emniyette kaldık. Sizde yakından takip ettiniz. Nezarette kaldık. Bunlardan korkacağımız düşünenler yanlış düşünüyor. Nezarethane devletin bir birimidir. Bir suçumuz varsa feda olsun hayatımız da özgürlüğümüz de. Bunun dene rahat söylüyorduk çünkü bir suçumuz yok, diyet borcumuz yok. Kanunsuz işimiz yok. Zalimlere boyun eğmek yok. Yok arkadaşlar.

SUÇUM İKİ YAZI BİR HABERMİŞ

- Terör örgütünü nasıl akıl ettiniz. Yine de ben dedim ki senaryo hikâye. Ancak ben size kendimle ilgili bir şey soruyorum. Somut bir şey soruyorum. Rica ediyorum benim suçum ne? Ekrem Dumanlı neden burada var? İki tane köşe yazısı bir tane haber. Banim buraya getirilmem karakollarda sürüklenmem. Beraber çalıştığım arkadaşları üzmem. Dünya basını dikkatini çeken işin özü iki yazı bir haber mi dedim. Evet, budur dedi.

SUÇUM VARSA BEBEĞİMİ GÖRMEK İSTEMİYORUM

- Elde somut bir şey olmayınca alın dosyayı inceleyin. Avukatlar burada teşekkür ediyorum onlara. Dosyalarımızı basın mensubu arkadaşlar satır satır okuyun. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir suç unsuru varsa ben çıkmak istemiyorum. Bebeğim oldu suçum varsa görmek istemiyorum. Eğer bu ülkeye vatana, demokrasiye bir yanlış yapmışsam 10 sene değil ömür boyu çıkmak istemiyorum.

HİDAYET KARACA KARDEŞİM DE BURADA OLMALIYDI

- Benim hakkımda mecburen o kadar da hukuk ayaklar altında olamaz. Bu kadar da ayıp yapılamaz. Serbestsin dediler. Bana sorsalar mutlu musun? deseler. Adını Saadet koymuşlar saadet duyar mısın? duymam. Hidayet Karaca kardeşim de burada olmalıydı. Hidayet'in suçu nedir?

Avukatlar kararı böyle duyurdu: