Erdoğan'a hakaret eden akademisyene ceza

Dönemin Başbakanı Erdoğan aleyhinde slogan attığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse’ye mahkeme 11 ay ceza verdi.

Erdoğan'a hakaret eden akademisyene ceza
Erdoğan'a hakaret eden akademisyene ceza
GİRİŞ 19.12.2014 14:10 GÜNCELLEME 19.12.2014 15:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Karaman Asliye Mahkemesi'nde görülen davayı takip etmek ve Elifhan Köse’ye destek olmak üzere CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Balıkesir Milletvekili A. Nedret Akova, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ile partililer ve öğrenciler sabah erken saatlerde adliyeye geldi.

Duruşma öncesi polis adliye çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı. Milletvekilleri ve davayı takip etmeye gelen kalabalık duruşmanın görüleceği Asliye Mahkemesine hep birlikte gitti. Hakkında dava açılan  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim görevlisi Yardımcı Doç.Dr. Elifhan Köse ise, adliyeye sonradan geldi. Mahkemenin Elifhan Köse hakkında verdiği kararın ardından adliye önünde alkışlarla basın açıklaması yapıldı.

Elifhan Köse’nin Avukatı Genco Yıldırım, evrensel hukuk kurallarına aykırı olarak oluşturulan dava, yine evrensel hukuk kurallarına aykırı olarak sonlandırıldı. Sonuna kadar gidilecek. Bu hem ifade özgürlüğünün kısıtlanması hem özel hayatın gizliliği anlamında ciddi bir problemdir. Hukuk her geçen gün daha kötüye gidiyor. Hukuk herkese lazım" diye konuştu.

Mahkeme tarafından 11 ay cezaya çarptırılan Elifhan Köse, bir açıklama yapmazken, davayı izlemeye gelen kalabalık daha sonra adliyeden ayrıldı.

Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili olarak Karaman’da yapılan basın açıklamasına katıldığı ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attığı gerekçesiyle akademisyen Elifhan Köse’nin de aralarında bulunduğu toplam 3 kişi hakkında, “hakaret” suçundan dava açılmıştı.

Mahkeme ikinci duruşmada kararını açıkladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • batmanli 9 yıl önce Şikayet Et
    kesin chp doneminde kilicdaroglunun akrabasi oldugu icin yard doc olmus torpille
    Cevapla
  • bahar nur 9 yıl önce Şikayet Et
    önüne gelen akademisyen olmaya kalkarsa böyle neticeler çıkması normal.fikir özgürlüğü de bir yere kadar
    Cevapla
  • batmanli 9 yıl önce Şikayet Et
    beter olsun niye idam vermediler
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda okumuş eşikıyalar ben ciddiye bile almıyor vesallam
    Cevapla
  • Uğur 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin seçilmiş meşru başbakanına ve bakanlarına hakaret etmek o kadar kolay olageldi, ama kolaysa baronlara ve belli bazı "liderlere" hakaret edin. Kendi ellerimizle seçtiğimiz yöneticilerimizi, "politikacıları", medya yıllarca aşağıladı, aldıkları bugünün parasıyla birkaç bin lira maaşı sanki milyar dolarlarmış gibi abarttı. Biz de bunlara inandık ve fark etmedik ki kendi seçtiğimiz yöneticileri biz cahilce aşağılanırken bizim seçmediğimiz kodamanlar ülkeye istedikleri gibi yön vermekteler, medya yoluyla itibarsızlaştırdıkları siyasetçileri kendilerine kul etmekteler, üstelik halktan hiçbir otorite almaksızın. Umarız ki artık bunlar olmasın, basın özgürlüğü dedikleri, arkasını Frenk deccallerine dayamış kodamanların ülkeyi mahvetme özgürlüğü artık kaldırılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!