Maraş olaylarının 36. yılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Maraş, Çorum ve Sivas gibi katliamların faillerini cezalandırmak yerine ödüllendiren zihniyetle hesaplaşmadıkça, acılarla yüzleşmeyip onlardan korkmaya devam ettikçe bu ülkede ne yazık ki daha fazla acıya tanık olacağız" ifadesini kullandı.

Maraş olaylarının 36. yılı
Maraş olaylarının 36. yılı
GİRİŞ 19.12.2014 14:15 GÜNCELLEME 19.12.2014 14:15

Ağbaba, Maraş olaylarının 36. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, olayın faillerini lanetlediğini, insanların acılarını anmalarına izin vermeyenleri kınadığını belirtti.

"Maraş, Çorum ve Sivas gibi katliamların faillerini cezalandırmak yerine ödüllendiren zihniyetle hesaplaşmadıkça, acılarla yüzleşmeyip onlardan korkmaya devam ettikçe bu ülkede ne yazık ki daha fazla acıya tanık olacağız" ifadesine yer veren Ağbaba, şunları kaydetti:

"Aynı karanlık zihniyet bugün Maraş'taki acılarını anmak isteyen halkımıza yasak getiriyor. Gerçek failleri cezalandırmak yerine acılı halkını cezalandırmaya devam eden bir iktidar var bugün. AKP iktidarının yasakçı zihniyeti ile mücadele etmeye, acılarımızı ortaklaştırıp barış ve kardeşlik içinde yaşamak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!