Savcıdan Gülen için yakalama kararı talebi

​Cemaate yönelik soruşturmayı yürüten savcı Hasan Yılmaz, Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

GİRİŞ 19.12.2014 14:27 GÜNCELLEME 19.12.2014 18:17
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cemaate yönelik soruşturma kapsamında savcı Hasan Yılmaz, Fethullah Gülen hakkında "terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla yakalama kararı ve kırmızı bülten çıkarılması için 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. 

Yakalama kararı verilmesi durumunda Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılması istendi.

Başvuru, soruşturma savcısı Hasan Yılmaz tarafından dün yapıldı, mahkemeden henüz karar çıkmadı.

Gülen, Dumanlı ve Karaca'nın gözaltına alınmasının ardından kendisi hakkında kırmızı bülten çıkarılacağı iddialarına ilişkin olarak, “Tuttururlarsa ne güzel ve hoş, baş göz üstüne” demişti.

"HİÇBİR AYRIM GÖZETMEDEN..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" demişti.

 

KAYNAK: EL CEZİRE TÜRK