Paralel yapı davasında son dakika gelişmeleri

Paralel yapı soruşturmasında karar belli oldu. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için karar verildi.

Paralel yapı davasında son dakika gelişmeleri
Paralel yapı davasında son dakika gelişmeleri
GİRİŞ 19.12.2014 14:44 GÜNCELLEME 19.12.2014 14:44

Paralel yapı soruşturmasında karara göre Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı. Yurtdışı yasağı getirildi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan tutuklandı.

HİDAYET KARACA’NIN TUTUKLANMA SEBEBİ

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca "terör örgütü yöneticiliği", Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan ise "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen diğer 8 kişi de serbest bırakıldı.

GÖNÜLTAŞ DA SERBEST

Öte yandan operasyondan kısa bir süre önce yurtdışına çıktıktan sonra bugün savcıya ifade veren Gönültaş da savcılıktaki işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Gönültaş, çıkışta adliye önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçmadığını, hakkında bir gözaltı veya yakalama kararı bulunmadığını, yurtdışı yasağının olmadığını söyledi.

İş adamı arkadaşının daveti üzerine Moskova'ya gittiğini ifade eden Gönültaş, "Biz dün gelelim dedik ama savcı bey bugün için randevu verdi. Aslında acelesi olan bir iş de değildi. Bu dava dosyası çok boş bir dosya. Arkadaşlara burada zulm edilmektedir. Boş bir dosyayla zulm edilmektedir hukuksuz bir şekilde. Kurgu bir davadır bu. Bunun kurgu olduğu çok net... Ama yine de hakimlerin, savcıların kendi vicdanlarıyla her türlü baskıya rağmen karar verebileceğini düşünüyoruz."

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan, Fahri Sarrafoğlu, Mutlu Ekizoğlu, Mustafa Altunbulak, Halit Akbulut, Ayhan Akça, Mustafa Uyanık ve Ferdi Taşkaya serbest bırakılmıştı.

Fethullah Gülen'e yakalama kararı

ABD'de bulunan Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILACAK MI?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Paralel operasyon sonrasında arama kararı çıkartılması tartışılan Fethullah Gülen için açıklamalarda bulunmuş ve kırmızı bülten çıkarılması konusunda da açıklamalar yapmıştı.

"HİÇBİR AYRIM GÖZETMEDEN..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" demişti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim