İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

UETD Belçika Başkanı Hamarat, Avrupa Parlamentosu önünde basın açıklaması yaptı: - "Herhangi bir şahsın gazeteci olması ona yasa dışı faaliyette bulunma imkanını ve buna bağlı olarak dokunulmazlık hakkını sağlamaz"

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu
İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu
GİRİŞ 19.12.2014 14:33 GÜNCELLEME 19.12.2014 14:33

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Belçika Başkanı Basir Haramart, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu hakkında Avrupa Parlamentosu önünde açıklama yaparak, gazetecilik sıfatının kimseye yasa dışı faaliyette bulunma hakkı tanımayacağıni söyledi.

UETD Belçika Başkanı Hamarat, açıklamasında Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğu vurgulayarak, "14 Aralık'ta tamamen hukuki bir işlem sonucunda gözaltına alınanlardan hiçbiri fikir özgürlüğü veya gazetecilik faaliyetleri kapsamında suçlanmamaktadır" dedi.

Uluslararası medyada operasyona teşkil eden suç iddialarının göz ardı edildiğine değinen Hamarat, şunları dile getirdi:

"Herhangi bir şahsın gazeteci olması ona yasa dışı faaliyette bulunma imkanını ve buna bağlı olarak dokunulmazlık hakkını sağlamaz. Uluslararası kamuoyunu bu hukuki süreci anlamaya ve hukuk devletine saygıya davet ediyoruz. Malum medya kuruluşlarında sürekli olarak pompalanan yanlış algıyı ve Türkiye'yi dışarıya şikayet eden tavırları şiddetle kınıyoruz. Destek ve güç aldıkları odakları otorite kabul ederken ülkesinin seçilmiş hükümetini otorite olarak görmeyen düşünce yapısını milletimizin takdirine sunuyoruz."

Hamarat, Türkiye'de hükümete muhalif çok sayıda medya kuruluşu bulunduğunu ve bazı medya organlarında hükümete yönelik hakaret içerikli ifadelere bile rastlandığını fakat herhangi bir yayın sınırlamasından bahsedilemeyeceğini söyledi.

Basir Hamarat, "Soruşturmanın hiçbir dini veya kültürel grubu hedef almadığı adli mercilerce defalarca açıklanmıştır. Nitekim 14 Aralık operasyonunda bazı kişiler ifadelerinin alınmalarının hemen ardından serbest bırakılmışlardır. Bağımsız yargının başlatmış olduğu bu hukuki sürece yasama veya yürütmenin herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Hamarat, UETD olarak "hızlı, adil, spekülasyonlara ve medyada algı operasyonlarına mahal vermeyecek bir soruşturma" yürütülmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Avrupa Parlamentosu'nun yanı başındaki Lüksemburg Meydanı'ndaki basın açıklamasına katılan UETD üyeleri, "Allah evlerinize demokrasi salsın", "Adaletin paraleli olmaz", "Demokrasi treni Pensilvanya'da durmaz", "Zaman cevap zamanı" ve "Gazeteci misin, örgüt üyesi misin" yazılı pankartlar taşıdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı