Hamsi fiyatları uçtu! Son yılların en yükseği

Hamsinin Türk sularını terk etmeye başlaması nedeniyle fiyatı tezgahlarda 13 liraya kadar yükseldi.

Hamsi fiyatları uçtu! Son yılların en yükseği
Hamsi fiyatları uçtu! Son yılların en yükseği
GİRİŞ 19.12.2014 15:00 GÜNCELLEME 19.12.2014 15:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ordu'da ava çıkan balıkçılar, az miktarda hamsiyle dönüyor. Hamsinin az olması nedeniyle fiyatı da tezgahta 13 liraya kadar çıktı. Gülyalı Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, geçen yıllara göre bu yıl hamsinin Karadeniz'i erken terk etmeye başladığını belirtti.

Yaklaşık 15 gün önce kilogramı 3,5 liradan alıcı bulan hamsinin fiyatının oldukça arttığını vurgulayan Gönül, "Hamsinin 13 liraya çıkan fiyatı, son yılların en yüksek rakamıdır. Bu bir rekordur" dedi. Avın başladığı ilk dönemde balıkçının yüzünü güldüren hamsi avının durma noktasına geldiğine işaret eden Gönül, balıkçıların hamsinin erken göç etmesiyle artık umduklarını bulamadıklarını anlattı.

RUSYA'YA GÖÇ EDİYOR

Hamsinin bugünlerde Rusya'ya doğru göç etmeye başladığını bildiren Gönül, "Zaten Karadeniz'de av sahası çok dar. Bu yıl balıkçılar için hamsi sezonu sona erdi diyebiliriz. Böyle giderse fiyatlar daha da yükselecektir" diye konuştu. Gönül, Karadeniz'de hamsinin yerini istavrite bıraktığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 2
  • engin kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    hamsi 7 lira nasıl bu iş
    Cevapla
  • yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    Piyasada son zamanlarda hamsi sahtekarlığı arttı aynı hamsiye benzeyen adı çaça balığı olan hamsiden sadece yerken ağzınızda acı bir tat bırakan ayıklarken kılçığı zor çıkması ile belli oluyor..dikkatli olun acı bir tat aldıysanız o hamsi değildir..kilosunu hamsi fiyatına satıp vurgun yapıyorlar..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?