Tunceli’de 2014 Yatırımları Toplantısı

Vali Kaymak, "İlimizdeki tüm inanç yerlerimizin yollarının ve çevre düzenlemesinin sağlayacak 11 milyon lira civarındaki ödeneği bekliyoruz"

Tunceli’de 2014 Yatırımları Toplantısı
Tunceli’de 2014 Yatırımları Toplantısı
GİRİŞ 19.12.2014 15:31 GÜNCELLEME 19.12.2014 15:31

Tunceli Valiliğinin öncülüğünde bu yıl başlatılan ziyaret ve inanç merkezlerinin yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarına ödenek sağlanması durumunda 2015 yılında da devam edilecek.

Bir otelde İl Özel İdaresi 2014 çalışmaları bilgilendirme toplantısında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Osman Kaymak, Tunceli’ye gelen ödenekleri, hem inanç merkezleri hem de diğer köylerin istifade edeceği şekilde kullanmaya çalıştıklarını belirtti.

Tunceli İl Özel İdaresinin kaynaklarının sınırlı olduğunu aktaran Vali Kaymak, "Ama güvenlik yolu ya da inanç merkezlerinin yolları için kaynak bulabiliyoruz. Güvenlik yolu içinde gelen paraları daha çok insanımızın kullandığı, ulaşımın sağlandığı yerlere hizmet götürmeye çalışıyoruz. Amacımız gerçekten köye dönmek isteyen vatandaşlarımızın çok rahat bir şekilde köylerine ulaşabilmeleri için ulaşım sorunu çözmektir" dedi.

“Terör yatırıma engel, Tunceli'nin sırtında kambur”

İl dışındaki Tuncelililerin memleketlerine yatırım yapmak istediklerini fakat çekinceleri olduğu için şimdilik bunu gerçekleştiremediklerini anlatan Vali Kaymak, şunları kaydetti:

"Dersimlilerin Dersim’e karşı ilgileri çok yüksek. Gelip burada fabrika, işletme kurmak istiyorlar. Ama malum kendi hemşehrilerimiz bile bu asayiş, terör olayları nedeniyle kendi illerine rahat gelemiyorlar. Dışarıda çok güzel iş yapan, başarılı olmuş Türkiye’ye katkı yapan, uluslararası çapta iş yapan hemşehrilerimiz var ama bu insanlar bile kendi bölgelerine, illerine rahat bir şekilde gelemiyorsa bu çok önemli bir sorundur."

Kaymak, Tunceli’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkati çekerek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından herkese 300 lira 200 lira vererek ben bunu çözemem. Herkese biz her gün balık vererek, bunu önleyemeyiz. Malum hepimizin ortak anlaştığı husus daha çok iş alanlarının açılması, yörenin kalkınmasıdır. Bu amaçla da ilimizin pek çok potansiyeli var. Bunu harekete geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

Tunceli’de bu yıl yürütülen çalışmanın ardından tüm inanç merkezlerinde çalışma yapmak için proje hazırladıklarını belirten Vali Kaymak, şunları söyledi:

“Dokuz inanç merkezimizin yol ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. Burada yollar düzensizdi biz yolların bir kısmını asfalt yapılması, bir kısmının stabilize yapılarak vatandaşların özellikle yaz aylarında dışarıdan gelen hemşehrilerimizin rahat ulaşımları açısından yolların yapılması çok önemli. Özel İdare imkanlarımız yetersizdi biz bunla ilgili Sayın Başbakan Tunceli’ye gelmeden önce kendilerine rahat ulaşımı sağlayacak, oradaki insanların rahat ziyaret etmelerini sağlayacak bir çalışma yaptık. İlimizdeki tüm inanç yerlerimizin yollarının ve çevre düzenlemesinin sağlayacak 11 milyon lira civarındaki ödeneği bekliyoruz.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretinde gündeme getirdiği askeri kışla binasının müzeye dönüştürülmesiyle ilgili olarak ihalesinin yakında tamamlanacağını anlatan Vali Kaymak Kışla binasında oturun ailelerin tahliyesi içinde çalışmalara başlanacağını söyledi.

Toplantı, İl Özel İdaresinin bu yıl il genelinde yaptığı çalışmaların anlatılmasıyla sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'