KKTC Milletvekili Derya'nın, Türk askerine ilişkin iddiası

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Tandoğan, Derya'nın Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Türk askerine yönelik ifadelerini kınadı

KKTC Milletvekili Derya'nın, Türk askerine ilişkin iddiası
KKTC Milletvekili Derya'nın, Türk askerine ilişkin iddiası
GİRİŞ 19.12.2014 15:49 GÜNCELLEME 19.12.2014 15:49

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya'nın Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Türk askerine yönelik ifadelerini kınadı.

Emekli Albay Tandoğan, yaptığı yazılı açıklamada Türk askerinin 1974 yılında yaklaşık 100 yıldır gerek İngilizlerin gerekse Rumların baskı tehdit ve yıldırmaları ile yok edilmek istenen ve kahraman ilan edilen Kıbrıs Türkünün yardımına koştuğunu, Kıbrıs Türküne kendi bayrağı ve devletiyle hür ve bağımsız yaşama yolunu açtığını vurguladı.

Milletvekili Doğuş Derya'nın bu sayede Kıbrıs Türkünün bağımsızlık sembolü olan Cumhuriyet Meclisi'nde görev yaptığını kaydeden Tandoğan, "Doğuş Derya'nın Türk askerini tanımadığının aşikar olduğunu" öne sürdü.

Kıbrıs davasına gönül veren ve bu uğurda canlarını ortaya koyan gazilerin her zaman Kıbrıs Türkünün yanında olduğunu belirten Tandoğan, şunları kaydetti:

"1974 öncesinde binlerce Kıbrıslı Türk öldürülmüş, yok edilmiş, yerinden yurdundan uzaklaştırılmıştır. Türk askeri adaya gelmeseydi bugün adada Türkün varlığından ve Doğuş Derya'dan söz etmek mümkün olmayacaktı. Geçmişin karanlık tablosu şehitler Muratağa'da ve Atlılar'da sandallarda ve daha birçok yerlerde öldürülen çocuk, kadın, yaşlı onlarca Kıbrıs Türkü için Milletvekili Doğuş Derya'nın ve onun gibi düşünenlerin art niyetli olduklarını ve sadece timsah göz yaşları döktüklerini düşünüyoruz. Doğuş Derya'nın, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Türk askerine yönelik ifadeleri, bu harekata katılan gaziler tarafından üzüntü ve nefretle karşılanmıştır.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın gazileri olarak Türk askerine hakaret eden, onurlarını hiçe sayan milletvekili Doğuş Derya'yı kınıyor, kendisini saygıya, itidale ve gerçeğe yönelmeye davet ediyoruz. Gündem yaratarak mevzu bahis olmak istiyorsa Kıbrıs Türkünün ekonomik ve sosyal yaşamını düzeltecek konulara eğilmesinin kendisi için daha iyi olacağını hatırlatmak isteriz."

Rumlardan Doğuş Derya'ya destek

Güney Kıbrıs Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL), Derya'ya destek verdi.

Derya, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde yaptığı konuşmada barış için geçmişle hesaplaşmak gerektiğini belirterek, "Savaşlarda kazanan taraf yok. Kıbrıslı Türkler dışında acı çekenler de var. Kıbrıslı Rumlar, Ermeniler ve Maronitler de evsiz kaldı. Kayıplar verdi. Tecavüze uğradı" demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler