Norveç mahkumları Hollanda yolcusu

Norveçli 242 mahkum cezalarını çekmek üzere Hollanda'ya gönderilecek

Norveç mahkumları Hollanda yolcusu
Norveç mahkumları Hollanda yolcusu
GİRİŞ 19.12.2014 16:58 GÜNCELLEME 19.12.2014 16:58

Norveç'te hapishanelerin kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı, 242 mahkumun cezalarını çekmek üzere Hollanda'ya gönderileceği bildirildi.

TV2 kanalının haberine göre, Norveçli ve Hollandalı yetkililerin dün yaptıkları toplantıda, Norveçli mahkumların cezalarını Hollanda'daki hapishanelerde çekmeleri konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Cezaevi Derneği Başkan Yardımcısı Asle Asse, "Norveç'te üzücü bir gün yaşıyoruz. Bu anlaşma ile Norveç kendi mahkumlarının cezalarını Norveç sınırları içinde infaz edemediğini ilan etti. Mesele sadece suçluları hücreye atmak değil. Norveç suçlulara uygulanan rehabilitasyon kalitesi noktasında dünyada sayılı ülkelerden biri. Ancak hükümet rehabilitasyonu ikinci plana atarak sadece hapis sırası ile ilgileniyor. Bu insanlar bir gün hapisten çıkıp bizlerin komşusu olacaklar. Ve hiçbir şey değişmemiş olacak" diye konuştu.

Anlaşma, Hollanda'nın son 10 yılda mahkum sayısını yarıya indirmesi ve bu şekilde hapishanelerdeki kapasitenin yarısının boş olması nedeniyle Hollanda ile yapıldı. Norveç'te ise bin 200 suçlu, hapis cezası için sırada bekliyor.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi karara tepki göstererek, anlaşmanın suç oranını artıracağını açıkladı.

Hükümet, Norveç meclisi Stortinget'e sunduğu raporda, 2040 yılına kadar Norveç'in 2 bin yeni mahkum için infaz yerine ihtiyaç duyacağını bildirmiş ve dört yeni hapishane çalışması olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar