Kurtulmuş ve Rasmussen, Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve eski NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kentteki sığınmacılarla görüştü

Kurtulmuş ve Rasmussen, Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti
Kurtulmuş ve Rasmussen, Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti
GİRİŞ 19.12.2014 17:00 GÜNCELLEME 19.12.2014 17:00

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve eski NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Nizip ilçesindeki konteyner kenti ziyaret ederek, Suriyeli sığınmacılarla görüştü.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen "Ortadoğu'da Barış, Aktörler, Sorunlar ve Çözüm Arayışları Sempozyumu"na katılmak üzere Gaziantep'e gelen Kurtulmuş, Rasmussen ve beraberindeki heyeti, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ile Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan karşıladı.

İdari binada brifing alan heyet, daha sonra konteyner kentteki sosyal tesisleri gezdi. Rasmussen'e Suriyeli ressam Elmas Dohoz, yaptığı portresini hediye etti. Anaokulunu gezerken çocukları seven heyettekiler, ailelerin sorunlarını dinledi.

Kurtulmuş, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği arasında gayet güzel ilişkiler olduğunu söyledi.

Yabancı heyetler tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde Türkiye'nin Suriyelilere yönelik yaptığı çalışmaların kalitesine ve BM standartlarından daha üstün hizmet sunulduğuna değinildiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların sayısının 1,7 milyonu bulduğunu ifade etti.

Sığınmacılar için 5 milyar dolar civarında harcama yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, buna karşılık yurt dışından gelen toplam yardımların sadece 265 milyon dolar seviyelerinde kaldığını kaydetti.

Kurtulmuş, rakamlardan da anlaşılacağı üzere Türkiye'nin sığınmacılar konusunda yalnız bırakıldığını kaydetti.

Ziyarete, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Erdal Ata, koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de eşlik etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı