Irak'taki çatışmalar

Bakuba ve Samarra'daki saldırılarda 29 IŞİD militanı ve 3 Irak askeri öldü, 6 asker yaralandı

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 19.12.2014 17:02 GÜNCELLEME 16.10.2015 15:34

Irak'ın farklı kentlerindeki saldırılarda 29 IŞİD militanı ile 3 Irak askerinin öldüğü, 6 askerin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Diyala Polis Şefi Korgeneral Cemil eş-Şemri, Irak ordusuna bağlı hava kuvvetlerinin IŞİD'in Bakuba'nın Sinsil köyündeki hedeflerine saldırı düzenlediğini söyledi. Şemri, saldırıda IŞİD'in El-Mikdadiyye kenti askeri sorumlusunun da aralarında bulunduğu 28 militanın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Samarra kentinde ise bir IŞİD militanının bomba yüklü araçla Irak ordusuna ait kontrol noktasına düzenlediği saldırıda militanın yanı sıra 3 Irak askeri hayatını kaybetti, 6'sı da yaralandı.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile Peşmerge güçleri ve gönüllü Şii milis destekli güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak