Cinayet işlenen sokakta düzenleme

Edirne'de alkollü mekanların bulunduğu ve önceki haftalarda bir kişinin öldürüldüğü, "Bu sokakta hayat var" adıyla anılan sokakta, belediye encümen kararıyla çevre düzenlemesi başlatıldı

Cinayet işlenen sokakta düzenleme
Cinayet işlenen sokakta düzenleme
GİRİŞ 19.12.2014 17:04 GÜNCELLEME 19.12.2014 17:04

Edirne'de alkollü mekanların bulunduğu ve önceki haftalarda bir kişinin öldürüldüğü, "Bu sokakta hayat var" adıyla anılan sokakta, çevre düzenleme çalışması başlatıldı.

Ekipler, Edirne Belediyesi encümeni kararını uygulamak üzere, sokakta masa ve sandalyelerin konulduğu kaldırımlardaki ahşap giydirmeleri kaldırdı.

Sokağa adını veren "Bu sokakta hayat var" yazılı tak ise yarın vinç yardımıyla kaldırılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, vatandaşların yoğun şikayetleri sonucu sokakta düzenleme kararı aldıklarını söyledi. Herkesin birbirinin özgürlüğüne müdahale etmediği sürece özgür olduğuna vurgulayan Gürkan, şöyle konuştu:

"Biz kimsenin eğlencesine, yemek yemesine, içki içmesine, camiye gitmesine karşı değiliz. Burası özgür bir ülke, toplumun genel kurallarını çiğnememek kaydıyla herkes özgürdür ancak o bölgede yurttaşlardan yoğun şikayetler geldi. Vali Bey'in başkanlık ettiği bir toplantıda görüştük, encümen de bazı kararlar aldık, onları uyguluyoruz."

Gürkan, çevre sakinlerini düşünerek caddedeki işletmelere yönelik de bazı kararlar aldıklarını aktardı. Sokaktaki iş yerlerinin kış aylarında çalışma saatini 03.00'ten 01.00'e çektiklerini ve canlı müziğin de 24.00'e kadar yapılabileceğini dile getiren Gürkan, şöyle devam etti:

"Sokak tasarlanırken, trafiğe kapatılacağı düşünülerek, kaldırımlar ahşaplarla kaplanmıştı. Daha sonra İl Trafik Kurulu kararıyla sokağın yolu trafik akışında devam etmişti. Biz de kaldırımların vatandaşların kullanımı için ahşap giydirmelerini sökmeye başladık. Orada bir firmanın yaptığı üzerinde 'Bu sokakta hayat var' yazılı takı da yarın kaldıracağız. Sokak, meydana gelen müessif olay sonrası vatandaşın tepkisini çekmeye başlamıştı. Bu yüzden o takı da kaldırma kararı aldık. Bundan sonra sokağın öyle bir ismi olmayacak."

Sokaktaki cinayet

1. Murat Mahallesi'ndeki "Bu sokakta hayat var" adıyla anılan sokaktaki bir barda 11 Aralık'ta, V.A (25) ile Ömer Turgut (26) arasında tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine V.A, Turgut'u başından vurarak öldürmüştü.

Cinayetin ardından Edirne'de faaliyet gösteren sekiz sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de bulunduğu bir grup, Saraçlar Caddesi'nde yaptıkları eylemde, "Sokakta ölüm var", "Sokakta alkol var", "Sokakta cinayet var" yazılı pankartlarla, sokaktaki alkollü mekanların kapatılması ya da başka bir yere taşınmasını talep etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı