Ukrayna'daki gelişmeler

Ukrayna'daki çalışmalarını tamamlayan Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin, 2015 yılı Ocak ayında tekrar geleceği belirtildi.

Ukrayna'daki gelişmeler
Ukrayna'daki gelişmeler
GİRİŞ 19.12.2014 19:19 GÜNCELLEME 19.12.2014 19:19

IMF Basın Bürosundan yapılan açıklamada, 9-18 Aralık tarihlerinde ülkede incelemelerde ve görüşmelerde bulunan IMF heyetinin, yeni kurulan Ukrayna hükümeti ve Milli Bankası ile "verimli teknik tartışmalarda bulunduğu" bildirildi.

Açıklamada, Ukrayna hükümetinin, "geçen dönemde oluşan zorlukları aşmaya yönelik ekonominin reformu ve istikrarlaştırılmasına yönelik geniş kapsamlı ve komple programların uygulanması için kararlı adımlar atmaya hazırlandığı" vurgulanırken, bu çerçevede geleceğe yönelik ülkenin ekonomik politikasının önceliklerine ilişkin her iki tarafın ortak görüşlerinin belirgin ölçüde derinleştiği ifade edildi.

Ukrayna'da, aralık ayının başında yeni hükümet kurulmasının ardından, IMF heyeti, 9-18 Aralık tarihleri arasında hükümetin üst düzey ekonomi kurmayları ve Ukrayna Milli Bankası yöneticileriyle teknik görüşmelerde bulunmuştu.

Başbakan Arseniy Yatsenyuk, Ukrayna'da yeni hükümetin kurulmasının ardından, yeni tayin edilen Maliye Bakanı Natalia Yaresko'dan, yeni kredi diliminin serbest bırakılmasını talep etmek üzere IMF heyetini ülkeye davet etmesini istemişti.

IMF’nin Batı yanlısı yönetimin iktidara geldiği Ukrayna'ya toplam 17 milyar dolar yardımda bulunması öngörülüyor. Bu çerçevede IMF, mayıs ayında 3,2 milyar, ağustos ayında da 1,4 milyar dolarlık kredi dilimini serbest bırakmıştı.

"Gelecek yıl zorlu geçecek"

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da gelecek senenin ülkesi için fevkalade zorlu geleceğini belirtti.

Ukrayna'da bugün kutlanan emniyet görevlileri günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Poroşenko, "Ne sütten ırmak, ne de baldan sahil vaat ederim. Gelecek sene fevkalade zorlu olacaktır. Savaş ekonomiyi çok ağır vurdu" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı