D-8 Genel Sekreteri Musavi, Adana'da

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi'ni ziyaret etti.

D-8 Genel Sekreteri Musavi, Adana'da
D-8 Genel Sekreteri Musavi, Adana'da
GİRİŞ 19.12.2014 20:33 GÜNCELLEME 19.12.2014 20:33

Musavi, ziyarette yaptığı konuşmada, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın D-8'in fikir babası ve kurucusu olduğunu anımsattı.

Erbakan'ın strateji uzmanı ve örnek bir lider olduğunu dile getiren Musavi, "Ayrıca kendisinin aslen Adanalı olduğunu da öğrendim. Bu da sizin daha bir gurur duymanızı sağlar. Bizim görevimiz, Erbakan'ın kurduğu D-8'i daha ileriye taşımak ve hak ettiği yere getirmektir" dedi.

D-8'in omurgasını ülkeler arası ticaretin oluşturduğuna değinen Musavi şunları kaydetti:

"Uluslararası bir örgütün başarısı, o örgüte üye ülkelerin birbiriyle olan ticaretinin gelişip gelişmediğiyle doğru orantılıdır. D-8'e bakacak olursak kurulduğu 1997 yılında 8 ülkenin birbiriyle ticari hacmi 20 milyar dolar seviyesindeydi. 2012 yılında ise bu rakam 150 milyar dolara çıkmış durumda. 2008'de toplanan D-8 zirvesinde üye ülkelerin liderleri bir karar aldı ve 2018 yılında 8 üye ülke arasındaki ticari hacmin 500 milyar dolara çıkmasını kendilerine hedef koydu. Böyle olursa ne olur? Üye ülkelerin refah seviyesi, zenginliği artar ve yaşanan sorunların üstesinden daha kolay gelebilme gücünü elde eder. Ticaretin artması sadece maddi olarak değil, üye ülkeler arasındaki sorunların da giderilmesine yardımcı olacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!