Kayaların dinamitle patlatılması habersiz vatandaşları korkuttu

Marmaris'te otel arazisi açmak için kayalıkların dinamitle patlatılmasından haberi olmayan bazı vatandaşlar, korku ve panik yaşadı

Kayaların dinamitle patlatılması habersiz vatandaşları korkuttu
Kayaların dinamitle patlatılması habersiz vatandaşları korkuttu
GİRİŞ 20.12.2014 10:15 GÜNCELLEME 20.12.2014 10:15

Marmaris'te bir otel inşaatı için gerçekleştirilen hafriyat çalışmaları sırasında kayalıkların dinamitle patlatılması heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

İçmeler Mahallesi'nde ormanlık alana yakın bir yerde yapılacak olan otel inşaatı için hafriyat çalışmalarına başlandı. Yer açmak amacıyla arazinin bir bölümünde bulunan kayalıkların dinamitle patlatılması için gerekli izinlerin alınmasının ardından, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Kayalığa 7 metre derinliğinde çok sayıda delik açılarak dinamit lokumları yerleştirildi. İşçiler ve polisler cep telefonları, gazeteciler ise kameralarıyla patlama anını görüntülemek için bekledi.

İşçiler, polis ekipleri ve gazetecilerin bölgeden uzaklaşarak güvenli bir yere geçmesinin ardından dinamitler patlatıldı. Yüksek sesle meydana gelen patlamada kayalığın büyük bölümü parçalandı, metrelerce havaya fırlayan bazı taş parçaları etrafa saçıldı.

Hafriyat alanının bitişiğinde bulunan bir apartmanın bazı camları fırlayan taş parçaları nedeniyle kırıldı. Patlatma çalışmasından haberleri olmayan bazı mahalle sakinleri, kısa süreli korku ve panik yaşadı. Evlerinden dışarı çıkarak ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

İnşaat yetkilileri, hem zaman alacağı hem de mahalle halkının daha fazla rahatsız olacağını düşündükleri için kayalıkları iş makineleri yerine patlatma yöntemiyle ortadan kaldırmaya karar verdiklerini söyledi. Parçalanan kayalar, iş makineleriyle yüklendikleri kamyonlar tarafından bölgeden taşınmaya başlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı