Irak'taki çatışmalar

Enbar Emniyet Müdürü Fehdavi: - "IŞİD'in Ramadi'ye dört koldan düzenlediği geniş kapsamlı saldırılar püskürtüldü. Çatışmalarda 30 militan öldürüldü"

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 20.12.2014 10:22 GÜNCELLEME 20.12.2014 10:22

Terör örgütü IŞİD'in, Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Ramadi kentine düzenlediği saldırıların güvenlik güçleri tarafından püskürtüldüğü ve çatışmalarda en az 30 militanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Enbar Emniyet Müdürü Kazım Muhammed el-Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü IŞİD'in Ramadi'ye dört koldan düzenlediği geniş kapsamlı saldırılar püskürtüldü. Çatışmalarda en az 30 militan öldürüldü" dedi.

Yaklaşık 5 saat süren çatışmada Irak güvenlik güçlerinin de kayıp verdiğini belirten Fehdavi, bu konuda sayı vermekten kaçındı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakların bir süredir Enbar'daki "terör yuvalarına" yönelik herhangi bir saldırı düzenlememesini eleştiren Fehdavi, "Uluslararası koalisyona ait uçaklar 4 günden bu yana Enbar'a hava saldırısı düzenlemedi. Hava desteği olmadan teröristlerin kontrolündeki topraklarda bir karış bile ilerlenemez" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Son dakika: Erdoğan'dan Irak'ta tarihi açıklamalar! 'Hazırız' deyip mesajı verdi...