Traktöre HGS cezası

Karaman'da yaşayan çiftçi Kadir Öztürk'e traktörü ile Ankara-İstanbul Otoyolu'nda HGS'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 286 lira para cezası kesildi

Traktöre HGS cezası
Traktöre HGS cezası
GİRİŞ 20.12.2014 10:55 GÜNCELLEME 20.12.2014 10:55

Ankara-İstanbul Otoyolu'nda Hızlı Geçiş Sistemini (HGS) ihlal ettiği gerekçesiyle 286 lira ceza yazılan traktörün Karaman'da yaşayan sürücüsü, olayın şaşkınlığını yaşıyor.

Merkeze bağlı Akçaşehir beldesinde yaşayan çiftçi Kadir Öztürk'e Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü HGS Ana Kontrol Merkezi Başmühendisliğinden bir evrak geldi. Evrakta Öztürk'ün geçen yıl 31 Mayıs'ta Ankara-İstanbul Otoyolu Körfez İstasyonunu gişelerinde HGS sistemini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası kesildiği belirtildi. Olayın şaşkınlığını yaşayan Öztürk, yetkilileri arayarak yapılan yanlışlığın düzeltilmesini istedi.

"Traktör ile değil İstanbul'a, beldeden Karaman'a bile gitmedim"

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HGS sistemini ihlal ettiği iddia edilen 70 DP 841 plakalı aracın kendisine ait 1976 model traktör olduğunu söyledi.

Gelen belgede, 26 lira HGS geçiş ücreti, 260 lira da idari para cezası olmak üzere 286 lira ödemesi gerektiğinin yazdığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu traktörle değil İstanbul'a, daha beldeden Karaman'a bile gitmedim. Belde dışına sadece vize yaptırmak için Ayrancı ilçesine gittim. Hemen Karaman Emniyet Müdürlüğüne başvurdum. Bana yapacak bir şeyleri olmadığını, durumu Ankara HGS Genel Merkezinden öğrenebileceğimi söyleyerek bir telefon numarası verdiler. Aradım. Onlar da şaşırdı. Dünyanın hiçbir yerinde bir traktörün otobana giremeyeceğini söylediler. 'Yanlışlık olmuş, düzelteceğiz' dediler. Şimdi sonucu bekliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak