MUBİM Bilgilendirme Toplantısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Zirvenin en iyisini Türkiye yapar. 2015 yılının Mayıs ayında NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısını Antalya'da gerçekleştireceğiz. Antalya'yı diplomasinin merkezi haline getireceğiz"

MUBİM Bilgilendirme Toplantısı
MUBİM Bilgilendirme Toplantısı
GİRİŞ 20.12.2014 11:36 GÜNCELLEME 20.12.2014 11:36

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Zirvenin en iyisini Türkiye yapar. 2015 yılının Mayıs ayında NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısını Antalya'da gerçekleştireceğiz. Antalya'yı diplomasinin merkezi haline getireceğiz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgi Merkezi (MUBİM) sisteminin bilgilendirme toplantısına katıldı.

Burada konuşan Çavuşoğlu, MUBİM sisteminin yerinde ve hızlı hizmet anlayışının eseri olduğunu söyledi. Kendisinin de sistem sayesinde mahallesinde bir sorun gördüğünde muhtara ulaşacağını, talebini bildireceğini belirten Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Kanunun amacının hızlı hizmet olduğunu dile getirdi.

Muhtarlarla 13 yıldır köy, mahalle ve yaylalarda bir araya geldiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Muhtarları elinde mühür veren kişiler olarak görmedik. Muhtarların köy, mahalle ve yaylalarının sorunlarını bize iletmelerinden rahatsız olmadık. Muhtarlar da kendi çıkarları için hiçbir istekte bulunmadı. Herhangi bir torpil talebinde de bulunmadı. Hep sorunların takipçisi oldu" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in hizmeti demokrasi anlayışı ile yaptığını, ilgili projelerin gerçekleştirileceği mahallelerdeki vatandaşların önüne sandık koyduğunu ifade etti.

Hizmet yapılırken, kentler gelişirken kentsel dönüşümün de mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Tarihi dokunun korunarak mutlaka dönüşümlerin sağlanması gerekiyor. Şehirlerde insanların daha rahat yaşaması için sosyal dönüşüm sağlanması lazım. Zeytinköy'deki sosyal dönüşümün, Balbey'deki tarihi dönüşümün, Kepezaltı'ndaki kentsel dönüşümün amacı budur" diye konuştu.

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı Antalya'da

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da düzenlenecek G20 Zirvesi'nin ön hazırlık çalışmalarını yapacaklarını bildirerek, "Güvenlikten otellere sürecin iyi planlanması gerekiyor. Son iki G20 zirvesine katıldım. Zirve deyince akla Türkiye gelir. Zirvenin en iyisini Türkiye yapar. 2015 yılının Mayıs ayında NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısını Antalya'da gerçekleştireceğiz. Antalya'yı diplomasinin merkezi haline getireceğiz" ifadesini kullandı.

"Sinerji oluşturmamız gerekiyor"

Antalya Valisi Muammer Türker ise uygulamanın merkezi idari kuruluşlara da örnek olması gerektiğini söyledi. Türk milleti olarak güçlerinin farkında olmaları gerektiğine işaret eden Türker, "Merkeziyle yereliyle bütün güçleri birleştirerek bir sinerji oluşturmamız gerekiyor. Bu sinerji ile 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde olmamız gerekiyor" dedi.

"Muhtarlıkları güçlendirdik"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de muhtarlar ile gönül bağı kurmak için çaba gösteren ve onlarla güzel dostluklar içerisinde hizmet ağını en iyi şekilde örmeye çalışan bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Antalya'da önemli bir hizmeti kazandırdıklarını anlatan Türel, siyaset anlayışlarının hizmet etmekten geçtiğini ifade etti.

Muhtarların güçlü olmasını isteyen bir anlayışa sahip olduklarına dikkati çeken Türel, şöyle konuştu:

"Yerel yönetimlerden sorumluyken muhtarların 100 küsur lira olan maaşını 7 misli artırdık. Bu, muhtarlara verdiğimiz önemin göstergesi. Hizmeti unutup siyaseti tercih edenler iftira balonlarıyla gündem karıştırmaya bayılırlar. 'İktidar muhtarlıkları kapatacak' dediler. Şaşırdım. Bu yalan ve iftiraydı. O zaman "Muhtarlıkları güçlendirdiğimizde bu iftiraları atanlar acaba nereye kaçacaklar?' demiştim. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi hangi delikteler bilmiyorum ama biz muhtarların karşısında onur ve gururumuzla duruyoruz."

- MUBİM Sistemi nedir

Antalya Büyükşehir Belediyesince oluşturulan MUBİM sistemi ile kentte görev yapan muhtarlar, mahallenin sorunları için Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına gelmek yerine SMS, e-mail veya faks yoluyla taleplerini bildirebilecek.

Bu talepler MUBİM sistemine kayıt edilecek ve ilgili birimlere gönderilecek. Bu birimlerin istek ve şikayetlere verdiği cevaplar MUBİM tarafından muhtarlara iletilecek. Muhtarlar isteklerini sistemden takip ederek, hangi aşamada olduğunu öğrenecek.

Muhtarların istek ve şikayetlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de cep telefonundan takip edebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'