Irak'taki çatışmalar

Enbar'a bağlı Bağdadi nahiyesinde terör örgütü IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir yarbay ile 10’dan fazla militan öldürüldü, bazı askerler ağır yaralandı

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 20.12.2014 12:57 GÜNCELLEME 20.12.2014 12:57

Irak’ın Enbar iline bağlı El-Bağdadi nahiyesinde terör örgütü IŞİD’in düzenlediği saldırının ordu tarafından püskürtülmesi sırasında bir yarbay ile 10’dan fazla militanın öldüğü ve bazı askerlerin ağır yaralandığı bildirildi.

Bağdadi Nahiyesi Yerel Meclis Başkanı Malullah el-Ubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Enbar iline bağlı Hit ilçesinin kuzey batısındaki Bağdadi nahiyesine IŞİD militanlarının düzenlediği saldırının, polis ve aşiret mensuplarının desteklediği ordu birlikleri tarafından püskürtüldüğünü söyledi.

İki taraf arasında çıkan şiddetli çatışmada, ordu birliklerinin komutanı Kurmay Yarbay Sadık Rahman Fudayl'ın hayatını kaybettiğini ve 10’dan fazla IŞİD militanının öldürüldüğünü belirten Ubeydi, bazı askerlerin ağır yaralandığını ifade etti. Ubeydi çatışmada militanlara ait 2 aracın kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti.

Uluslararası koalisyon güçleri IŞİD’in Bağdadi’deki mevzilerine hava saldırılarını arttırdığına dikkati çeken Ubeydi, söz konusu saldırılarda militanların ağır kayıpları verdiğini ve teçhizatlarında büyük çapta maddi zarar meydana geldiğine işaret etti.

Ubeydi, güvenlik güçlerinin Bağdadi kasabasının tümünde kontrolü sağladığını ve militanların yeniden saldırmasını engellediğini dile getirdi.

ABD birliklerinin kara operasyonlara katılması

Öte yandan, El-Cezire ve El-Badiye’de operasyonlardan sorumlu komutan Tümgeneral Ziya Kazım, bazı medya organlarında Enbar’da Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait kara kuvvetleri birliklerinin Irak güvenlik güçleriyle IŞİD’e karşı mücadele ettiği yönünde yer alan haberleri yalanlayarak, “ABD güçleri Bağdadi kasabası yakınlarındaki Aynu’l-Esed askeri üssünde bulunuyor ancak söz konusu güçler, IŞİD’e karşı yapılan operasyonlara katılmıyor, görevi savaşçıları eğitmek ve güvenlik güçlerine askeri stratejileri ve danışma hizmeti sunmaktan ibarettir” diye konuştu.

Enbar Emniyet Müdürü Kazım Muhammed el-Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü IŞİD'in Ramadi'ye dört koldan düzenlediği geniş kapsamlı saldırılar püskürtüldü. Çatışmalarda en az 30 militan öldürüldü" demişti.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile Peşmerge güçleri, gönüllü Şii milis ve aşiret mensupları destekli güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!