Eğitim-Bir-Sen 7. Üniversite Teşkilatları Buluşması

Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Kimse Atatürkçülükten geçinmesin. Atatürkçülükle geçinmek yerine Atatürk’ün nutku Osmanlı Türkçesiyle yazdığına baksınlar, Atatürk’ün Osmanlı paşası olduğuna baksınlar" dedi.

Eğitim-Bir-Sen 7. Üniversite Teşkilatları Buluşması
Eğitim-Bir-Sen 7. Üniversite Teşkilatları Buluşması
GİRİŞ 20.12.2014 13:38 GÜNCELLEME 20.12.2014 13:38

Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen tarafından Kızılcahamam’da düzenlenen 7. Üniversite Teşkilatları Buluşması'nda yaptığı konuşmada, akademisyenlerinin zam alması için sabahlara kadar çalıştıklarını belirtti.

İstediklerini yüzde 100 aldıklarını dile getiren Gündoğdu, "Şimdi birileri biz aldık diyormuş, yalancının diyorum üç nokta koyuyorum" diye konuştu.

Çözüm sürecine ilişkin çok önemli adımlar atılmışken 6-8 Ekim olaylarında, kendinden olmayan Kürtleri öldürmeye çalışanların, beyaz Kürtlüğe soyunduğu ifade eden Gündoğdu, "Eşit yurttaşlık demek Beyaz Kürtlüğe de Beyaz Türklüğe de müsaade etmemek demektir. Silahsızlanma diyorsak ülkemizde ve bölgemizde barıştan söz ediyorsak PKK’nın da IŞİD’in de silah bırakmasını aynı yüksek sesle haykırmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Sendika olarak Milli Eğitim Şurası'na 4 raporla katıldıklarını anımsatan Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığıyla da bazı konularda ters düştüklerini ifade etti.

Karma eğitimin terk edilmesini değil mecburiyetinin kaldırılmasını istediklerini belirten Gündoğdu, "Bunu kabul etmiyoruz bu böyle anlaşılsın, kim karşı çıkıyorsa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dahil istediği her kanalda tartışmaya hazırız" dedi.

Devlet mevzuatına uyacak

Turizm liselerinde alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi bulunduğunu anımsatan Gündoğdu, Anayasa'da 18 yaşından küçüklerin alkol alamayacağı, satamayacağı ve alkol satılan yerde çalışamayacağı hükmünün yer aldığını hatırlattı.

Gündoğdu, "Siz eğitim müfredatında staj olarak otelcilik meslek lisesinde, kokteyl hazırlama, içki servisi yapma dersi koyuyorsunuz. Muğla’da komaya girerek ölen gençlerimiz bu stajı yapan gençlerimiz, öyleyse devlet görevini yapacak. Devlet mevzuatına uyacak, Anayasası'na uyacak, devletin Bakanlığı da buna uyacak" diye konuştu.

Din kültürü ahlak bilgisi dersinin de 1,2 ve 3. sınıflarda okutulması önerisini de Anayasa'ya dayandırdıklarını ifade eden Gündoğdu, kendilerine "Hem Anayasa çağ dışı diyorsunuz hem de ondan medet umuyorsunuz" denildiğini aktardı. Anayasa değiştirilinceye kadar ter akıtmaya devam edeceklerini belirten Gündoğdu, "Bu Anayasa yürürlükte olduğu sürece bozuk saat bile günde iki defa kez doğruyu gösterir ilkesinden de yararlanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Anamuhalefet lideri, Eğitim-Bir-Sen’e muhalefet etti"

Gündoğdu, "İttihat ve Terakkiciler, İnönü ve arkadaşları, Kazım Karabekir’in karşısında olan herkes harf inkılabını, gizli dil devrimini bu milleti dininden koparmak için yapmıştır" dediklerinde kendilerine "nerede" diye sorulduğunu aktardı. Gündoğdu, "Nerede mi, camileri ahır yaptığınız yerde, ezanı Türkçeye döndürdüğünüz yerde..." dedi.

Kimsenin milletin aklıyla alay etmemesi gerektiğini belirten Gündoğdu, "Kim Atatürkçülükten geçinmesin. Atatürkçülükle geçinmek yerine Atatürk’ün nutku Osmanlı Türkçesiyle yazdığına baksınlar, Atatürk’ün Osmanlı paşası olduğuna baksınlar" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de muhalefet boşluğu bulunduğunu ifade eden Gündoğdu, Şura sırasında anamuhalefet liderinin, Eğitim-Bir-Sen’e muhalefet ettiğini anlattı.

Gündoğdu, "Zaten sorun burada, Eğitim-Bir-Sen’e, sivil toplum kuruluşlarına ya da kendi kendine muhalefet ederek iktidara gelinemeyeceğini görmesi lazım. İktidara gelmek için iktidara muhalefet etmesi gerektiğini öğrenmesi lazım...Öyle bir niyeti yoksa ben gizli AK Parti'li oluşundan şüphe ederim" dedi.

"İsrail, ne yaparsa Yezid olacak sizin gözünüzde"

"Paralel yapı" operasyonuna da değinen Gündoğdu, soruşturmanın ne gerekçeyle başlatıldığını bilmediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ama her kendilerine sataşma yapıldığını gördüklerinde 'Yezide boyun eğmeyeceğiz' diyenlere soruyorum: Terörist devlet İsrail, ne yaparsa Yezid olacak sizin gözünüzde?"

Yetimin malına göz diken kim olursa olsun haddinin bildirilmesi gerektiğini söyleyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Hukuk herkese lazımdır, masumiyet karinesi önemlidir. Ama kişinin çaldığı çırptığı, hukuk adına ortaya çıkmışsa ona hesabı sorulmalıdır. Ancak 'Benden olan hırsız değildir, kızdıklarımsa hukuk önüne çıkmadan zaten hırsızdır' diyen anlayış doğru bir yola bizi götürmez."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...