Tarihi Kentler Birliği Kütahya Buluşması

"Kale-Çarşı-Mahalle Bütününde Ekolojik Yaklaşımlar" temalı toplantıya, birliğe üye 60 belediyeden temsilciler katıldı

Tarihi Kentler Birliği Kütahya Buluşması
Tarihi Kentler Birliği Kütahya Buluşması
GİRİŞ 20.12.2014 15:14 GÜNCELLEME 20.12.2014 15:14

Tarihi Kentler Birliğinin Kütahya Buluşması, kuruluşa üye 60 belediyeden temsilcilerin katılımı ve "Kale-Çarşı-Mahalle Bütününde Ekolojik Yaklaşımlar" temasıyla yapıldı.

Kütahya Kültür ve Ticaret Merkezi'ndeki toplantıda, belediyecilik, koruma, kültür, çevre, imar ve tarihi kent konularıyla ilgili bilgiler verilerek, belge, mevzuat, kaynak ve eğitime dönük sunumlar gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yılda 6 toplantı yaptıklarını bildirdi.

Bu toplantıların sayısını artırmak istediklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Anadolu'nun bütün şehirlerinde olmasa bile en azından bu toplantılarımızı daha geniş bir alana taşımalıyız. Uygarlıklar zengini bu ülkenin değişik mekan ve topraklarında nasıl toplantılar yapma imkanı yakalarız? Bu toplantılarımızı illerde yapalım dedik. Fırsat buldukça aylık yaptığımız encümen toplantılarımızı illerimizde yapıyoruz. Asıl büyük 6 toplantımızın 4'ü seminer, ikisi buluşma. Bu seminerlerden birini Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun bizleri davet etmesi üzerine burada yapmayı düşündük. Ne kadar iyi bir karar verdiğimizi hissettim."

Saraçoğlu ise birçok ilden misafirleri ağırlamaktan son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Kütahya'nın geçmişte pek çok devlet ve medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatan Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Kütahya, Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Germiyanoğulları, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyetine ev sahipliği yapmıştır. Bu topraklar, Osmanlı'nın kuruluşuna ve Türkiye'nin kurtuluşuna ev sahipliği yaptı. İmparatorlar geçti buradan, sanatçılar yetişti. Kütahya hem şairlerin hem de ressamların, huzur bulduğu, en güzel eserlerini çıkardığı bir şehir oldu. Türkiye'nin güzide güzelliklerinin bir kısmı el değmemiş bir şekilde Kütahyamızda mevcuttur. Evliya Çelebi'ye göre 72 burcu bulunan kalemiz, şehrimizin hemen ortasında Türkiye'nin en iyi korunmuş kalelerinden biri olarak durmaktadır."

Toplantıya, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtıma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Metin Sözen ile belediyelerin temsilcileri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu