Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se Ürdün'de

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, Ürdünlü mevkidaşı Cudeh ile bir araya geldi

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se Ürdün'de
Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se Ürdün'de
GİRİŞ 20.12.2014 15:51 GÜNCELLEME 20.12.2014 15:51

Uuml;rdün'ü ziyaret eden Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cudeh ile biraraya geldi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ortadoğu ziyareti kapsamında Ürdün'e gelen Yun Byung-se'nin, mevkidaşı Cudeh ile Ürdün Dışişleri Bakanlığı'nda görüştüğü ve görüşmede Ortadoğu'daki gelişmelerin ve iki ülke ilişkilerinin ele aldığı bildirildi.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se'nin, Suriye'deki insani krizin sona ermesinin önemine vurgu yaparak, ülkedeki iç savaşın siyasi yollarla çözülmesinin önemine değindiği belirtildi.

Yun Byung-se'nin Suriyeli sığınmacıları kabul eden ülkelerin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, uluslararası kamuoyunun Ürdün dahil Suriyeli sığınmacıları kabul eden ülkelere destek sağlama sorumluluğunun olduğunu dile getirdiği ifade edildi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Cudeh'in de Ürdün Kralı Abdullah'ın bölgesel meselelere ve Filistin sorununun çözümündeki rolüne desteğinden ötürü Yun Byung-se'ye teşekkür ettiği aktarılarak, Filistin ve İsrail taraflarının müzakere masasına dönerek, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasının önemine vurgu yaptığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!