Doğu'da kayak keyfi

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı ile Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de, hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar kayak yapmanın keyfini yaşıyor

Doğu'da kayak keyfi
Doğu'da kayak keyfi
GİRİŞ 20.12.2014 16:18 GÜNCELLEME 20.12.2014 16:18

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı ile Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de, hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar pistleri doldurdu.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından ve suni karlamayla kar kalınlıkları istenilen seviyeye ulaşan Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Palandöken'de havanın sisli olmasına rağmen kayak ve snowboard yapan, kızakla kayan tatilciler, otel işletmeleri tarafından düzenlenen eğlence programlarına da katılarak, güzel vakit geçirmeye çalışıyor.

Kayakseverlerden Şeyma Açıkevren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaman'dan kayak için geldiğini vurgulayarak, ilk defa kayak yaptığı için heyecanlı olduğunu söyledi.

Kayak yapmanın zevkli olduğunu belirten Açıkevren, "Ben bugüne kadar kayak yapmadığıma pişman oldum. Çok eğlenceli. Suni karlama yapılmış ve güzel kayılıyor. Ben kendi kendime kayak yapmasını öğrendim, herkese tavsiye ederim kayağı" ifadesini kullandı.

Adana'dan gelen Emine Ekmen de ilk kez kayak yaptığını dile getirerek, "Kayak yapmak çok zor. Sabahtan bu yana düşüyorum. Genelde düşmek nasıl onu öğreniyorum. Çok düşüyorum, ayakta durduğumuz söylenemez ama çok zevkli, vazgeçemiyorum. Kararlıyım, öğreneceğim" dedi.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Mehmet Varol, otel olarak kar festivali düzenlediklerini ve bu kapsamda yarışmalar, eğlence programları organize ettiklerini ifade etti.

Festivalin herkese açık olduğunu anlatan Varol, "2 bin 500 kişilik kalabalık var. Festival iki gün sürecek. Sanatçılar konserler veriyor. Biz farklı alanlarda yarışmalar düzenliyoruz. Festivale katılanlar aynı zaman da kayak yapma imkanı da buluyor" şeklinde konuştu.

Bölgedeki bir başka otelin genel müdürü Altuğ Kargı da Palandöken'de 4 Aralık'tan bu yana kayak keyfinin devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin en erken kayak sezonunu açan bölge özelliğini taşıdıklarını söyledi.

Suni karlama sistemleri sayesinde karın az olduğu dönemlerde bile sezonun devam ettiğini ifade eden Kargı, müşterilere gece kayağı imkanı da sağladıklarını vurguladı.

Sarıçam ormanları arasında kayak keyfi

Kış turizmi açısından Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan ve kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de de hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Kristal kar kalitesiyle sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleriyle kayak tutkunlarının gözdesi haline gelen Cıbıltepe'de, Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşlar, kayak ve snowboard yaptı, kızak kaydı.

Vali Günay Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın hem inanç hem de kış turizminde önemli altyapı çalışmalarıyla büyük mesafe aldığını ifade ederek, Cıbıltepe'nin doğal karı ve kayak pistleriyle ülkenin güzel kayak merkezlerinden birisi haline geldiğini kaydetti.

Türkiye'deki hava şartlarına rağmen Sarıkamış'ta pistlerde altyapının hazır durumda olduğunu vurgulayan Özdemir, "Sarıkamış'ı bereketli eğlenceli bir yıl bekliyor" diye konuştu.

Kayak için İzmir'den gelen Özge Önder ise Cıbıltepe'nin doğa güzelliği ve kayak pistleriyle büyülediğini belirtti.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 8 slalom, bir snowboard pisti ve saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej hizmet veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi