Suudi Arabistan'da güvenlik güçlerine yönelik saldırılar

Katif ilinde hücre evine düzenlenen baskında 4 “terörist” öldürüldü

Suudi Arabistan'da güvenlik güçlerine yönelik saldırılar
Suudi Arabistan'da güvenlik güçlerine yönelik saldırılar
GİRİŞ 20.12.2014 16:48 GÜNCELLEME 20.12.2014 16:48

Suudi Arabistan’ın El-Katif ilinde hücre evine düzenlenen baskında 4 “teröristin” öldürüldüğü bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Mansur et-Turki, Katif’a bağlı El-Avamiyye beldesindeki bir hücre evine düzenlenen baskın sırasında "teröristler" ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkması sonucunda 4 "teröristin" öldürüldüğünü, bir güvenlik personelinin yaralandığını ifade etti.

Baskının geçen hafta Avamiyye’nin En-Nasıra Mahallesi’nde öldürülen asker Abdulaziz bin Ahmed Al Ali Asiri’nin katillerinin yakalanması için başlatılan operasyon çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten Turki, öldürülen 4 "terörist" arasında bizzat Asiri’yi öldüren kişinin bulunduğunu kaydetti.

SPA'nın emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre 15 Aralık’ta, En-Nasıra mahallesindeki emniyet merkezine kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda asker Asiri hayatını kaybetmişti.

Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Katif kentinde, bu saldırıyla güvenlik güçleri, bir yıl içinde 9. kez hedef alınmış, daha önceki 8 saldırıda 2 asker ölmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!