6. Edebiyat Mevsimi başladı

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Öztürk: - "Bugün birçok eserde savaşlarla ilgilidir. Birçok film savaşlarla ilgilidir. Çünkü buralardan çıkan olaylarla hikaye, roman, şiir yazılmıştır"

6. Edebiyat Mevsimi başladı
6. Edebiyat Mevsimi başladı
GİRİŞ 20.12.2014 17:00 GÜNCELLEME 20.12.2014 17:00

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından "Savaş ve Edebiyat" temasıyla düzenlenen 6. Edebiyat Mevsimi başladı.

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Hüseyin Öztürk, Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilen programın açılışında yaptığı konuşmada, savaşlarla ülkelerin dizayn edildiğini, birçok ülkenin parçalandığını dile getirerek, "Oradaki insanlar edebiyatla, şiirle, makaleyle yaşadıklarını ortaya koymaya çalıştılar. İşte bu, edebiyatın var oluş nedenidir" dedi.

Savaşlar neticesinde birçok yeni edebiyat yazarı çıktığına değinen Öztürk, edebiyatla savaşı anlatacağız. Bugün birçok eserde savaşlarla ilgilidir. Birçok film savaşlarla ilgilidir. Çünkü buralardan çıkan olaylarla hikaye, roman, şiir yazılmıştır. Biz burada 5 gün boyunca değerli yazarlarımızla savaş ve edebiyatı konuşacağız. Hepimizin bir anısı vardır. Türk milleti olarak savaşların çok çabasını çektik" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Salih Efiloğlu da kültürün, bir toplumu başka bir toplumdan ayıran şahsiyet olduğunu belirterek, "Eğer bize ait şeylerin doğru olarak avucumuzda olmasını istiyorsak, dilimizi doğru kullanmamız gerek. Biz istiyoruz ki, bu coğrafyanın insanlarının ortak bir dili olsun" ifadelerini kullandı.

6. Edebiyat Mevsimi, 25 Aralık'ta sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'