Liberya'da senato seçimleri yapıldı

Ebola salgını nedeniyle daha önce seçimlerin ertelendiği ülkede seçmenler bugün sandık başına gitti

Liberya'da senato seçimleri yapıldı
Liberya'da senato seçimleri yapıldı
GİRİŞ 20.12.2014 17:07 GÜNCELLEME 20.12.2014 17:07

Ebola salgını nedeniyle daha önce senato seçimlerinin ertelendiği Liberya'da seçmenler bugün oy kullandı.

Liberyalılar, anayasaya göre ocak ayının ikinci haftasında görev süresi dolacak 15 senato üyesinin yerine yenilerini seçmek için sandık başına gitti. 4 milyon nüfusu olan ülkede, 20'si kadın 139 aday senato üyesi olmak için yarıştı.

İktidardaki Birlik Partisi'nin 14 adayla yarıştığı seçimlerin olaysız bir şekilde geçtiği bildirildi. Ülkedeki en büyük muhalefet partisi Demokratik Değişim Kongresi'nin lideri eski futbolcu George Weah, partisinden 14 adayla seçimlere katıldı. Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf'ın oğlu Robert Sirleaf ise Montserrado eyaletinde Weah'ın karşısına bağımsız aday olarak çıktı.

Seçim sonuçlarının gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

Binlerce Liberyalının iki adayın seçim kampanyalarını desteklemek için geçen ay sokaklara dökülmesinin ardından Yüksek Mahkeme Ebola virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla seçim kampanyalarını durdurmuştu.

İlk olarak 14 Ekim'de yapılması planlan seçimler seçim kurulu tarafından Ebola salgını nedeniyle ertelenmiş, ekim ayının başlangıcından itibaren ülkede görülen Ebola vakalarının sayısında azalma olmasıyla seçimlerin bugün yapılmasına karar verilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, 3 bin 290'ı Liberya'da olmak üzere 7 bin 373 kişi Ebola virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço