Şanlıurfa'da "ton balığı" şaşkınlığı

Daha çok kırmızı etin tüketildiği kentte bir balıkçının tezgahına koyduğu 1,5 boyunda ve yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki ton balığı (orkinos) vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

Şanlıurfa'da "ton balığı" şaşkınlığı
Şanlıurfa'da "ton balığı" şaşkınlığı
GİRİŞ 20.12.2014 17:08 GÜNCELLEME 20.12.2014 17:08

Daha çok kırmızı etin tüketildiği Şanlıurfa'da, bir balıkçının tezgahında bulunan yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki ton balığını vatandaşlar şaşkınlıkla izledi.

Topçu Meydanı'nda balıkçılık yapan Behçet Şili, İstanbul'dan satın aldığı balığı tezgahına koydu. Balığın geldiğini haber alan birçok vatandaş, 1,5 metre uzunluğunda ve 200 kilogram ağırlığındaki balığı görmek için balıkçıya geldi.

Yetişkinler, yakından inceledikleri köpek balığıyla hatıra fotoğrafı çektirirken, korktukları gözlenen çocuklar ise iş yerinden uzaklaşmayı tercih etti.

Şili, gazetecilere yaptığı açıklamada, ton balığına gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade etti.

Balığı parçalara ayıracaklarını ve kilogramını 25 liradan satışa sunacağını anlatan Şili, "Bu balık pek bulunmaz, balıkçılar okyanusta yakalamış bizde buraya getirdik. Kentte daha çok kırmızı et tüketimi fazla ancak balık eti çok daha sağlıklı, son yıllarda Şanlıurfalılar da balık eti tüketmeye başladı" diye konuştu.

Daha çok ılıman sularda yetişen ve ton balığı olarak bilinen orkinos balığının boyu 6 metreyi, ağırlığı ise 1 tonu bulabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı