Çin firmasından Van'a güneş enerjisi yatırımı

Fizibilite çalışması yapmak üzere kente gelen Çin'deki enerji firmasının proje yöneticisi Yun Jia Yang, 2015'te Türkiye ve Çin arasında yapılacak ticari anlaşmalara bu yatırımı ekletmeyi hedefliyor

Çin firmasından Van'a güneş enerjisi yatırımı
Çin firmasından Van'a güneş enerjisi yatırımı
GİRİŞ 20.12.2014 17:46 GÜNCELLEME 20.12.2014 17:46

Ccedil;in'deki bir enerji firması, Van'a güneş enerjisi yatırımı için kentte fizibilite çalışması yapacak.

Çin'de faaliyet gösteren enerji firması Risen Solar Technology Proje Yöneticisi Yun Jia Yang, yatırım danışmanı Ning Li ve Türk-Çin İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Türk-Çin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yavuz Onay, Prodesing Firması Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Rüştü Karabıyık'ın da aralarında bulunduğu heyet, Van Ticaret ve Sanayi Odası TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Takva, Van'ın yabancı yatırımcı kabul etmeye hazır olduğunu, toplumun bu değişim ve dönüşüme hazır olduğunu söyledi.

Van'ın yabancı yatırımcılar için bölgedeki cazip kentlerden biri olduğunu vurgulayan Takva, sahip olduğu coğrafi konum itibarıyla kentin yatırımcılara önemli ayrıcalıklar sağladığına dikkati çekti.

Takva, 6'ncı bölge yatırım teşvikleriyle yabancı yatırımcılar için uygun yatırım alanlarından birinin de Van olduğunu ifade ederek, "Ayrıca kalkınma ajansı tarafından sunulan desteklerle kentimiz uygun yatırım alanları arasında çok önemli bir yere sahip. Van TSO olarak ilimizde yatırım yapan her yatırımcıya destek vermek üzere çalışmalarımız var. Kendilerine de her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.

"Biz de burada yatırım yapmak istiyoruz"

Kentteki toprakların henüz işlenmemiş ve organik tarım için elverişli olduğunun altını çizen Takva, "Ayrıca atalarımız Van'ı su ve güneş kenti olarak kabul etmişlerdir. Bu potansiyelimiz şimdi çok önemli endüstriyel yatırıma dönüştürülebilir. Bu açıdan da Van çok önemli bir yatırım merkezi olabilir" diye konuştu.

Yang da Van'da yatırım yapmak üzere fizibilite çalışmaları yürüttüklerini bildirerek, "2015'te Türkiye ve Çin arasında yapılacak ticari anlaşmalara bu yatırımımızı eklemek istiyoruz. Bu konuda önemli gelişmeler kaydettik. Van'da güneş enerjisi üzerine bir yatırım planlamamız var. Biz de burada yatırım yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk-Çin İş Konseyi Başkan Yardımcısı Onay ise Van'ın yatırım potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini, Çinli yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapması için çaba gösterdiklerini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar