Antalya'da "Yeni Türkiye Buluşmaları" paneli

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yayman: - "Çözüm sürecinde ne zaman iyimser bir gelişme olsa bir görünmez el devreye giriyor ve süreç sabote ediliyor"

Antalya'da "Yeni Türkiye Buluşmaları" paneli
Antalya'da "Yeni Türkiye Buluşmaları" paneli
GİRİŞ 20.12.2014 18:53 GÜNCELLEME 20.12.2014 18:53

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yayman, çözüm sürecinde ne zaman iyimser bir gelişme olsa bir görünmez elin devreye girerek, süreci sabote ettiğini öne sürdü.

Yayman, Antalya Büyükşehir Belediyesince Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşmaları" konulu panelde çözüm sürecini değerlendirdi.

Türkiye'de sadece AK Parti hükümetinde değil, geçmiş dönemlerde de PKK sorunu ele alındığında görünmez bir elin devreye girdiğini ifade eden Yayman, 1990'lı yıllarda çok sıkı güvenlik tedbirleri alındığını ancak Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te 33 askerin şehit edildiğini hatırlattı.

O dönemde de devleti yönetenlerin PKK sorununu çözmek istediğini ve hatta PKK üyelerine genel af verilmesi yönünde açıklamaların olduğunu öne süren Yayman, sorunun yine çözülmediğini belirtti.

Çözüm sürecinin de sabote edilmeye çalışıldığını belirten Hüseyin Yayman, "Çözüm sürecinde ne zaman iyimser bir gelişme olsa bir görünmez el devreye giriyor ve süreç sabote ediliyor" dedi.

Yayman, Gezi Parkı odaklı olayları ve 17 Aralık operasyonunu çözüm sürecinden bağımsız görmediğini ifade ederek, bu gelişmeleri Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesini istemeyen bir iradenin farklı maskelerle ortaya çıkması olarak yorumladı.

Halkın çözüm sürecini desteklediğini dile getiren Yayman, "Hakkari'deki bir anne ile Antalya'daki bir anne çocuğunun mezarında aynı duayı ediyorsa burada bir sorun var. 'Bu ülkenin fakirlerinin çocuklarının ölümden başka yolu yoktur' denemez. Bu ülkede en çok şehit veren ve en çok hayatını kaybeden fakirlerin çocuklarıdır. Ben de bu duruma isyan ediyorum" diye konuştu.

Panel sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yrd. Doç. Dr. Yayman'a ebru çalışmasından yapılmış tablo hediye etti.

Moderatörlüğünü siyaset bilimci Dr. Murat Yılmaz'ın yaptığı paneli çok sayıda vatandaş izledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri