Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Türkiye'de

Koenders, Suriyeli muhalif aktivistlerle İstanbul'da bir araya geldi

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Türkiye'de
Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Türkiye'de
GİRİŞ 20.12.2014 19:16 GÜNCELLEME 20.12.2014 19:16

Türkiye'yi ziyaret eden Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Suriye'de yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi almak için İstanbul'da Suriyeli muhaliflerle görüştü.

Toplantıda, Esed güçlerinin çembere almaya çalıştığı Halep ile muhaliflerin son kalesi El-Va'r Mahallesi'nin bulunduğu Humus kentlerindeki gelişmeler değerlendirildi.

Humuslu muhalif Halid Ebu Salah, Esed rejiminin güney ve batıdan sonra şimdi de Halep'i kuzey kırsalından ayırarak çembere almaya çalıştığını ve bu amaçla "Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve 27 Iraklı etnik grubun desteğini aldığını" söyledi.

Salah, Suriye'ye dost ülkelerin muhaliflere silah ve gıda yardımı yaparak rejim güçlerinin ilerlemesini durdurulabileceğini, dolayısıyla da şehrin çembere alınmasının engelleneceğini kaydetti.

Humus'tan skype aracılığıyla toplantıya katılan Velid el-Faris ise 150-200 bin kişilik nüfusuya El-Va'r Mahallesi'nin Esed güçlerinin bombardımanı nedeniyle gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı çektiğini ifade etti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders de ülkesinin Humus'un ihtiyaçlarını pazartesi günü toplanacak BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyacağını ve bu amaçla da Suriye'ye dost ülkelerle iletişime geçeceğini söyledi.

Toplantının amacının, "siyasi kutuplaşmalardan uzaklaşarak gençlerle tanışmak ve yaşananları birinci ağızdan duymak" olduğunu söyleyen Koenders ayrıca Humus'ta öldürülen Papaz Francis van der Lugt için yaptıklarından ötürü gençlere teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı