Alman iç istihbarat servisi gazete ilanıyla eleman arıyor

Almanya’nın iç istihbarat servisi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) gazetelere iş ilanı vererek elaman aradığı bildirildi.

Alman iç istihbarat servisi gazete ilanıyla eleman arıyor
Alman iç istihbarat servisi gazete ilanıyla eleman arıyor
GİRİŞ 20.12.2014 21:27 GÜNCELLEME 20.12.2014 21:27

''Süddeutsche Zeitung'' gazetesinde yer alan haberde, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın son yıllarda tercih edilen iş veren olarak üst sıralarda yer almadığı belirtildi.

Merkezi Köln ketinde bulunan istihbarat servisinin personel bölümü müdürlüğünde bu sorunun tespit edildiği belirtilen haberde, BfV’nin geçen haftalarda Köln’de yayımlanan gazetelere de iş ilanı verdiğine işaret edildi.

BfV'nin istihbarat çalışması için gözlemde bulunacak eleman aradığı şeklinde ilan verdiği ifade edilen haberde, istihbarat servisinin yeni yetişmekte olan personele aylık 2 bin 900 avroya kadar brüt ücret ödediğine dikkat çekildi.

Ancak bu ilana çok fazla ilginin olmadığı vurgulanan haberde, bunun Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen’in bir açıklama yapmasına sebep olduğu kaydedildi.

Maassen’in, "Bu espri değil, normal bir süreç. Anayasayı Koruma Teşkilatı cazip bir işveren" şeklinde bir açıklama yaptığına dikkat çekildi.

Haberde, artan iş sebebiyle kurumda mesai yapan çalışanların sayısının arttığı belirtilerek, istihbarat ile sorumlu olan Federal Meclis’teki (Bundestag) kurulun BfV'ye eleman alınması için bütçeyi artırdığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!