Alevi Kültür Dernekleri "Birlik ve Beraberlik Gecesi"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: - "(Paralel yapıya yönelik operasyon) Operasyonun içeriği bir yana, bu yöntemle siyasetin bu şekilde yargıyı baskı altına alması kabul edilemez. Kime yapılırsa yapılsın"

Alevi Kültür Dernekleri "Birlik ve Beraberlik Gecesi"
Alevi Kültür Dernekleri "Birlik ve Beraberlik Gecesi"
GİRİŞ 20.12.2014 22:32 GÜNCELLEME 20.12.2014 22:32

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Operasyonun içeriği bir yana, bu yöntemle siyasetin bu şekilde yargıyı baskı altına alması kabul edilemez. Kime yapılırsa yapılsın" dedi.

Demirtaş, Alevi Kültür Dernekleri'nin Bostancı Green Park Hotel'de düzenlediği "Birlik ve Beraberlik Gecesi" öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunu değerlendiren Demirtaş, hükümetin iktidara geldiğinden beri yargıyı baskı mekanizması olarak kullandığını savunarak, yargının dizayn edildiğini öne sürdü.

Demirtaş, bu şartlar altında yapılan yargılamalarda kimsenin içinin rahat olmadığını belirterek, yargılamaların adil olmadığını iddia etti.

Yargının siyasetten talimat aldığını ileri süren Demirtaş, "Operasyonun içeriği bir yana, bu yöntemle siyasetin bu şekilde yargıyı baskı altına alması kabul edilemez. Kime yapılırsa yapılsın. 14 Aralık'ta alınan cemaatin ileri gelenleri ile hükümet arasında yakın zamanda yolsuzluk operasyonu kavgası oldu. Dolayısıyla bunun intikam operasyonuna dönüşmeme imkanı var mı?" diye konuştu.

Demirtaş, AK Parti ve cemaatin ortak bir şekilde 11 yıl suç işlediğini öne sürerek, kendilerinin cemaat ile AK Parti'yi birbirinden ayırmadıklarını kaydetti.

İmralı ziyareti

HDP heyetinin İmralı ziyaretini de değerlendiren Demirtaş, "Olağanüstü bir ziyaret değil bu. Daha önceki gidişlerde açıklama yapılıyordu. Bu defa orada tutulan notlar düzenli hale getirildikten sonra arkadaşlarımız açıklama yapmayı uygun gördü" diye konuştu.

Demirtaş, partisinin oy oranına ilişkin soruya karşılık da "Biz şu anda kendi ölçümlerimize göre barajı geçmiş durumdayız. Yüzde 10'un çok daha üstüne çıkacağız. AKP iktidarının sınırlanması ve frenlenmesi lazım. İktidarın bu ülkeyi yönetemeyecek durumda olduğunun görülmesi lazım. Alternatif bir iktidar çıkmalı, halklar artık kendi kendilerini yönetmeli" ifadelerini kullandı.

Alevi Kültür Dernekleri'nin "Bir bağış, bir hayat" temalı "Birlik ve Beraberlik Gecesi"nde organ bağışı ve önemine vurgu yapıldı.

Geceye, Demirtaş'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Ermeni Patrikvekili Aram Ateşyan da katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!