BM'nin İsrail'e tazminat cezası vermesi

Lübnan Başbakanı Selam, kararı "siyasi zafer" olarak nitelendirdi

BM'nin İsrail'e tazminat cezası vermesi
BM'nin İsrail'e tazminat cezası vermesi
GİRİŞ 21.12.2014 00:05 GÜNCELLEME 21.12.2014 00:05

Lübnan Başbakanı Temmam Selam, Birleşmiş Milletler'in (BM), 2006'daki İsrail-Hizbullah savaşında Lübnan'ın yakıt tanklarını bombalaması sonucu meydana gelen zararı İsrail'in tazmin etmesini öngören kararını "siyasi zafer" olarak nitelendirdi.

Selam, yaptığı yazılı açıklamada, Lübnanlılar'ı kutlayarak, "BM'deki daimi temsilcilerimizin uzun yıllardır yürütmüş olduğu diplomatik süreç meyvesini verdi" ifadesini kullandı.

Kararı, "siyasi ve diplomatik zafer" olarak nitelendiren ve Lübnan'ın, kararın uygulanması için elinden geleni yapacağını belirten Selam, "Uluslararası toplumdan, İsrail'in, Lübnan'ın egemenliğine yönelik ihlallerini durdurması ve Ortadoğu'da barışın tesisini amaçlayan müzakerelerin başarıya ulaşmasının temel şartı olarak Yahudi yerleşim birimleri inşası politikalarını sonlandırmasını" talep etti.

BM Genel Kurulu'nun, 179 ülkeden 170'inin "evet", 6'sının "hayır" ve 3'ünün çekimser oy kullandığı dünkü oturumda İsrail'in, bombardıman sonucu oluşan hasardan dolayı Lübnan'a 850 milyon dolar tazminat ödemesi kararlaştırılmıştı.

İsrail, ABD, Kanada, Avustralya, Mikronezya ve Marshall Adaları "hayır" oyu kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Shoukry’i ağırlıyor
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...