İstanbul'da kaçak Suriye koleji

İstanbul'un göbeğinde kaçak Suriye okulu açtılar. Savaştan kaçan zengin Suriyelilerin çocuklarını ayda 600 dolara bu okula aldılar.

İstanbul'da kaçak Suriye koleji
İstanbul'da kaçak Suriye koleji
GİRİŞ 21.12.2014 06:32 GÜNCELLEME 21.12.2014 06:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul’da bir yatırımcı zengin Suriyeliler için okul açtı. İstanbul’un göbeğinde açılan kaçak okulda öğrencilerden aylık 600 dolar para alınıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü kaçak olarak açılan okulla ilgili işlem başlattı. İlçe müdürü, öğrencilerden alınan paralarla ilgili olarak mali polisi göreve davet etti. 

BEYKENT'TEKİ OKULUN RUHSATI YOK 

Resmi kurumlardan izin almadan hizmet veren binada yaklaşık 250 Suriyeli öğrenciye ders veriliyor. ‘Üstün Başarı İçin Suriye Okulu’ adı altında açılan kaçak okulda Türkçe, İngilizce, Matematik ve Coğrafya gibi dersler veriliyor. Savaş mağduru öğrencilere kendi müfredatları çerçevesinde ders verildiğini söyleyen okul yöneticisi Mehmet Anlar, "Okulumuzda Türkmen ve Iraklı öğretmenler görev yapıyor. Kayıt altına alınan öğrencilerden aylık 600 dolar civarında para alıyoruz. Sonuç olarak burası özel eğitim veren bir okul” diye konuştu. 

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, kaçak okulla ilgili Şunları söyledi: "Yasal eğitim kurumlarından sorumluyuz. Okul açmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, MEB'e teklif etmesiyle başvurular yapılır. Bahsi geçen okulla ilgili olarak bize herhangi bir başvuru yapılmadı. Bu okulun açıldığını bilmiyorum. Bu okulla ilgili olarak en kısa sürede işlem başlatacağız.  Bu çok ciddi bir konu."

Kaynak: Ercan Öztürk - Akşam

YORUMLAR 4
  • vdttas@gmail.com 9 yıl önce Şikayet Et
    ben samsunda yaşıyorum buraya da yoğun olarak ıraklı geliyor bunların bölgeleri malum isim vermeyeceğim örgütün faaliyetleri var canlarını kurtarıp kendilerini türkiye ye atıyorlar çocuklarının pasaportu yok ve okula gitmiyorlar ne olacak peki bunlara bi geçici belge vererek okula kayıtları yapılıp türkçe ve normal eğitimlerini almaları sağlanabilir çok zor değil bu tür durmlarda ortadan kalkar !!
    Cevapla
  • tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten öyle bir belge yabancılar şube tarafından veriliyor. üzerinde 98 ile başlayan bir numara var. onunla okullara kayıt yaptırabiliyorlar.
    Cevapla
  • Zeyd 9 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi okul açmakta yanlış bir şey yok gibi, ama herkes vergi verirken, sen bu kadar para kazandığın hâlde vergi vermiyorsan bu haramdır. Ayrıca bizim İslamî geleneğimizde özel okul diye bir şey yoktur. "Devlet okulu" mu var, diyeceksiniz, bir nevi öyle. Şöyle ki bizim İslamî geleneksel okullarımız olan medreseler hep birer vakfa bağlıydılar ve bugünkü sözde vakıf üniversitelerinin aksine bunlar öğrencilerin hiçbirinden para almazlar, hepsini "burslu" okuturlar, hatta özellikle daha zengin olunan dönemlerde üstüne öğrencilere harçlık ve bedava yemek (veya yemek malzemesi) verirlerdi. Bu vakıflar hep devlet himayesi altında olduklarından bunları bir nevi devlet okulu da sayabiliriz. Günümüzde devletin bunun altından kalkamaması çağın ihtiyaçlarından ziyade olmayan ihtiyaçların icadıdır. Mesela lise eğitimi tamamen gereksizdir. Ayrıntıları da yazardım, ama şimdi burada o kadar lafı kim okur? O yüzden burada sözü bitiriyorum. :)
    Cevapla
  • erdogan 9 yıl önce Şikayet Et
    ZEYD hocam ben okudum haklisin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti