Gazzeli yetimlere anaokulu

Cansuyu, Filistin'deki savaş mağduru yetim çocukların eğitimi için Gazze'de 135 kişilik anaokulu açtı

Gazzeli yetimlere anaokulu
Gazzeli yetimlere anaokulu
GİRİŞ 21.12.2014 11:24 GÜNCELLEME 21.12.2014 11:24

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Filistin'deki savaş mağduru yetim çocukların eğitimi için Gazze'de 135 kişilik anaokulu açtı.

Cansuyu Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Gazze'deki 4-6 yaş grubu yetim çocukların eğitimi için oyuncak salonu, eğitim salonu, sinema salonu, kütüphane, yemekhane, oyuncak bahçesi ve yeşil alana sahip 135 kişilik anaokulu açıldı.

Anaokulunda psikolojik destek de sağlandığı belirtilen açıklamada, Gazze ile Beyt Lahya bölgelerinin yanı sıra Cebaliye'deki kamplardan gelen öğrencilerin de okulda eğitim gördüğü bildirildi.

Gazzeli kadın öğretmenlerin yönetimindeki anaokulu, Filistin makamlarınca da resmiyet kazandı. Anaokulunun, Filistin İçişleri Bakanlığı ve Filistin Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak tanındığı kaydedildi.

Gazze’de faaliyet gösteren İslam Derneği ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında eğitime başlayan anaokulunun bütün masraflarının Cansuyu Derneği tarafından karşılandığı belirtildi. İslam Derneği'nden gelen mektuplarda, Gazze halkının ve anaokulundaki çocukların Türkiye'deki hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!