Gazze'ye inşaat malzemelerinin geçişi

İsrail, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan inşaat malzemesi yüklü 18 tırın geçişine izin verdi

Gazze'ye inşaat malzemelerinin geçişi
Gazze'ye inşaat malzemelerinin geçişi
GİRİŞ 21.12.2014 12:33 GÜNCELLEME 21.12.2014 12:33

İsrail, Gazze'nin yeniden imarı çerçevesinde inşaat malzemesi yüklü 18 tırın geçişine izin verdi.

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Münir el-Galban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail yönetiminin BM ve Filistin yönetimiyle varılan "üçlü anlaşma" uyarınca Gazze'nin yeniden imarı çerçevesinde bugün, inşaat malzemeleri taşıyan tırların geçişine izin verdiğini belirtti.

Bu kapsamada 600 ton çimento taşıyan 15 tır ile mıcır yüklü 3 tırın Gazze'ye geçişine müsaade edildiğini aktaran Galban, söz konusu inşaat malzemelerinin BM koordinesinde, İsrail saldırılarında evleri hasar gören Filistinlilere dağıtılacağını kaydetti.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

Taraflar arasında 26 Ağustos'ta varılan ateşkesin ardından BM, İsrail ve Filistin arasında 8 Ekim'de yapılan anlaşma uyarınca, İsrail ilk olarak 14 Ekim'de inşaat malzemelerinin Gazze'ye geçişine izin vermişti. Bu çerçevede aralıklarla sınırlı sayıda inşaat malzemesinin Gazze'ye girişine müsaade ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?