Barajlarda doluluk oranı artıyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Adıyaman Şube Müdürü, Çamgazi Barajı'ndaki doluluk oranının geçen yıla göre yüzde 10 daha fazla olduğunu söyledi.

Barajlarda doluluk oranı artıyor
Barajlarda doluluk oranı artıyor
GİRİŞ 21.12.2014 12:34 GÜNCELLEME 21.12.2014 12:34

Devlet Su İşleri (DSİ) Adıyaman Şube Müdürü Hakan Kaya, yağışlardan son derece memnun olduklarını belirtti.

Yağmurların bu şekilde devam etmesi halinde çiftçilerin yeni dönemde mağdur olmayacağını ifade eden Kaya, şuanda bekledikleri miktarda su akışının olduğunu kaydetti.

Bölgedeki barajların doluluk oranının nisan ayındaki oranı yakaladığına işaret eden Kaya, "Özellikle Çamgazi Barajı'nda doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 daha fazla. Geçen yıl yaptığımız ölçümlerde yüzde 22 olan doluluk oranı şuanda yüzde 32'ler seviyesinde. Yağışların böyle gitmesi halinde doluluk oranı yüzde 95'lere ulaşacaktır. Diğer taraftan 6 göletteki doluluk oranı da beklediğimiz seviyede devam ediyor. İnşallah bu şekilde yağışlar devam eder de çiftçimiz geçen seneki mağduriyeti yaşamaz" dedi.

16 bin hektarlık alanda sulama yapılıyor

Çamgazi Barajı'ndan 8 bin hektarlık bölgenin sulandığına işaret eden Kaya, irili ufaklı göletlerle birlikte bu alanın 16 bin hektara çıktığını dile getirdi.

DSİ'nin yapacağı projelerle Adıyaman'da 121 bin hektarlık alanın sulanmasının hedeflendiğini belirten Kaya, bunu da önümüzdeki yıllarda hayata geçireceklerini ifade etti.

Yeni dönemde sulama konusunda önemli çalışmalarının olduğunu aktaran Kaya, "En kısa zamanda Çelikhan sulaması olacak. Burada 21 Ocak'ta ihaleye çıkıyoruz. İnşallah sulama şebekesi ihalesini 2015 yılına yetiştirirsek, buna başlayacağız. 2017 yılında da devilasyon tesislerini bitireceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk