Cıbıltepe'de kayak keyfi

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, hafta sonu kayakseverlerle doldu

Cıbıltepe'de kayak keyfi
Cıbıltepe'de kayak keyfi
GİRİŞ 21.12.2014 12:51 GÜNCELLEME 21.12.2014 12:51

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Kış turizminde önemli kayak merkezleri arasında yer alan, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle turistlerin gözde mekanı olan 2634 rakımlı Cıbıltepe, Türkiye'nin farklı illerinden kayak yapmaya gelen misafirlerini ağırlıyor.

Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı pistlerde kayak ve snowboard yapıp kızaklarla kaymanın mutluluğunu yaşayan kayak tutkunları, hafta sonu tatilinin keyfini sürüyor.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde bulunan bütün pistlerin açık olduğunu belirterek, yaz döneminde pistler bölgesinde yapılan dolgu ve tesviye çalışmalarıyla kayak için ideal zemin oluşturulduğunu söyledi.

Kar ezme makineleriyle gece saatlerinde bütün pistlerin bastırıldığını anlatan Gürbüz, "Hava açık ve güneşli, şimdi sarıçamlar arasında kristal kar üzerinde kayak yapma zamanı" dedi.

Kayakseverlerden Pınar Aksoy da ilk defa kayak yaptığını bildirerek, "Kaymayı öğrenmeye çalışıyoruz. Kolay olduğunu umuyordum. Beklediğimden biraz daha zor ama öğreneceğiz. Bugün hava da çok güzel, kaymaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı