Ankara'da asker - polis gerginliği

Ankara'da dünkü olaylar sırasında orduevi önünde gerginlik yaşandı.

GİRİŞ 21.12.2014 14:55 GÜNCELLEME 21.12.2014 16:04
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Dün Kızılay Meydanı'na yürümek isteyen Eğitim-İş üyelerine polis müdahalesi sonrası olaylar çıktı. Yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında Tandoğan Orduevi önünde asker ile polis arasında yaşanan gerilimin görüntüleri de dikkat çekti

LAİK EĞİTİMCİLER EYLEMDE

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu ve Eğitim-İş üyelerinden oluşan grubun, ’Laik Eğitim ve Emeğe Saygı’ eylemi kapsamında Yatağan’dan başlattığı eylem kapsamında grup dün de Kızılay Meydanı’na yürümek istedi.

ASKERDEN POLİSE: ÇEKİL BURDAN

Polis yürüyüşe izin vermeyerek protestoculara müdahale etti. Olayları sonrası yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı.

Bu arada olaylar sırasında Tandoğan Orduevi önünde asker ile polis arasında gerilim yaşandığı ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı’nın kameralarına yansıyan olayda sivil polis olduğu öne sürülen bazı kişiler ile orduevi önünde nöbet tutan silahlı askerler arasında gerilim yaşanıyor. Askerlerin, polisin orduevi kapısından girişine engel olurken “çekil buradan” şeklinde bağırdığı duyuluyor.

Bir anda çok sayıda çevik kuvvet polisinin orduevi kapısına gelmesinin ardından iki tarafın bir süre konuştuğu ve daha sonra polisin orduevi önünden uzaklaştığı görülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • menzil_takva 9 yıl önce Şikayet Et
    polsin nizamiyede ne işi var. nizamiyedki askerler biber gazını yiyince doğal olarak sinirleri bozulmuş. bu kirli iş oradaki parelelci polislerin işi asker polisten güçlü olduğu için asker ile polisi karşı karşıya getiriyorlar. tek amaçları darbe yaptırıp akp yi yıkmak. dikkatli olalım bu konular çok hassas.
    Cevapla
  • sıradan vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralelin kendisi hükümet ve başı,beraber yürüdük biz bu yollar da şarkısı ne çabuk unutturulmaya çalışılıyor.insanların demokratik hakları yokmu.onlara göre kendi hakları var.
    Cevapla
  • ZİGANA 9 yıl önce Şikayet Et
    Silahlı askerin davranışı mutlaka sorgulanmalı!
    Cevapla
  • gerkmi vardı 9 yıl önce Şikayet Et
    o asker babasının çiftliğinde oyunmu oynuyor eğerki vatanı korusun diye verilen silahı polise haksız bi şekilde nerdeyse sıkacak gibi hareket yapıyorsa gereken yapılmalı burası dingonun ahırı değil
    Cevapla
  • vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    askerlerin gorevi sinir guvenligidir polisin gorevi sehir merkezi guvenligidir askerler sehir merkezlerinden derhal men edilmelidir.yetki karmasasi yasaniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!