Irak'taki çatışmalar

Irak ordusu, IŞİD'in kontrolündeki Vefa beldesini geri aldı, operasyonda 27 IŞİD militanı öldürüldü

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 21.12.2014 22:29 GÜNCELLEME 21.12.2014 22:29

Irak ordusunun, Enbar vilayetine bağlı stratejik öneme sahip El-Vefa beldesini terör örgütü IŞİD'den geri aldığı bildirildi.

Enbar'a bağlı El-Cezire ve El-Badiye’deki operasyonlardan sorumlu Tümgeneral Ziya Kazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Polis ve aşiret mensuplarının desteklediği ordu birlikleri, IŞİD örgütüne yönelik operasyonda Ramadi'yi Kerbela ve Babil sınırına bağlayan, kentin 35 kilometre batısındaki El-Vefa nahiyesini geri aldı" dedi.

Beldenin, ayrıca Ramadi'yi Suriye ve Ürdün sınırına bağlayan tek güzergah olması dolayısıyla da stratejik önem taşıdığını belirten Kazım, "Vefa'nın alınması, doğu tarafından Hit ilçesinin kurtarılması için başlangıç noktası sayılır" diye konuştu.

Kazım, operasyonda 27 IŞİD militanının ölü ele geçirildiğini, örgüte ait üç aracın da imha edildiğini kaydetti.

Öte yandan, Salahaddin kentindeki operasyonları yürüten askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, ordu güçleri ile Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu’ş-Şa’bi (Halk Topluluğu) milis gücü, Tikrit'in 100 kilometre güneyindeki Yesrib nahiyesi çevresindeki bazı yerleşim bölgeleri ve tarım arazilerini IŞİD'den geri aldı.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar