Maltepe'de Noel kutlaması

Maltepe Belediyesi ile İstanbul Protestan Kiliseleri iş birliğiyle Noel Bayramı kutlaması yapıldı.

Maltepe'de Noel kutlaması
Maltepe'de Noel kutlaması
GİRİŞ 21.12.2014 23:39 GÜNCELLEME 21.12.2014 23:39

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlama, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı.

Meksika Folklor Grubu'nun gösteri sunduğu programda konuşan İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İPKV) Başkanı Timur Topuz, "Türkiye'de şunu ifade etmem gerekir; çeşitli sıkıntılara rağmen, ibadetlerimizi özgürce yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Prostestan Kilisesi'ni ilk defa Bostancı'da kurduklarını aktaran Topuz, şunları kaydetti:

"Orada saldırıya uğruyor ve camları kırılıyordu. Sonra Rab bize bir yol açtı ve Maltepe'ye, Altıntepe'ye geldik. Belediye Başkanı Ali Kılıç bizi ziyareti sırasında 'Ben her inanca ve kesime eşit mesafede kalarak, Maltepe'yi bir dostluk, kardeşlik ve barış ilçesi yapmak istiyorum. Gelin hep beraber Müslüman, Hristiyan, Musevi, Alevi, Sünni, Ortodoks, Katolik, Protestan ayrımı yapmadan önce ramazan soframızda ekmeğimizi paylaşalım, sonra Muharrem'de aşuremizi dağıtalım, sonra da Maltepe Meydanı'na bir Noel ağacı dikelim' şeklinde konuşma yaptı. Noel ağacı dikince gördük ki bazı basın yayın organları, başkanımızın bu anlayışını kendi dar dünya görüşleriyle yorumluyor. Haberlerin başlığı şöyle atılmış: 'Papaz dua etti, CHP'li Başkan amin dedi.' Halbuki orada Maltepe müftü vekilimiz, Cemevi dedemiz ve diğer inançlardan çok sayıda inanç önderimiz vardı."

İstanbul Anglikan Kilisesi Pastörü Engin Yıldırım'ın da Noel'in anlam ve önemini anlattığı kutlama programında, İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal ve İstanbul Dirisu Klisesi'nden Bedri Peker dua etti.

Program, "İsa'nın Tutkusu" filminin soundtrack bestecisi olan Ney Ustası Pedro Eustache'nin solo dinletisiyle sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı